Használható-e a ChatGPT a SEO-hoz? Az OpenAI legújabb generatív nyelvi modellje rengeteg dologban segítheti a vállalkozásodat és a mindennapjaidat. De mi a helyzet a keresőoptimalizálással? Elmondom a tapasztalataimat.

 

 

Az első részben: A mesterséges intelligencia miatt feleslegessé válik a SEO munka? bemutattam nagyjából a Chat GPT-t, a mesterséges intelligencia alapú chatbotot, ami képes válaszokat adni a felhasználók által írt vagy beszélt szövegekre. Kitértem arra is, hogy mennyi mindenre ad megoldást ez az új “játékszer”, ami alapjában forgatja fel az online világot.  Sokan aggódnak amiatt, hogy elveszíthetik a munkájukat. SEO szakértőként nem aggódok, hogy nekem befellegzett, mivel pontosan ez mentette meg az életemet – mégha nem is a szó szoros értelemben. Úgy gondolom, hogy neked is hasznos lesz kipróbálnod ezt az új lehetőséget!

 

 

 

 

 

 

 

 

Chat GPT által generált szakértői SEO szövegek tesztelése – ügyfelekkel

 

 

Bizonyára azt már te is hallottad, hogy a keresőoptimalizálásban az egyik legfontosabb dolog a szövegírás. Mivel néhány területen maximalista vagyok, eléggé nehezen tudom kiszervezni a cikkírást, mert sok kulcsszóra írok szöveget, és szeretem, ha nemcsak le van tudva a feladat, hanem valóban informatív és olvasmányos lesz a végeredmény. 

 

 

Egyébként sem akarok másokat ellenőrizni, főleg nem megsérteni, de sajnos a kiszervezés során a sok nagyszerű tartalom mellett egyre több lett a használhatatlan szöveg.  Most lett egy új asszisztensem a ChatGPT “személyében”, “aki” rendszerint nem jól értelmezi az első pár kérdésemet, kérésemet, de néhány finomítással olyan szuper szöveget generál, hogy az ügyfeleim is elképednek. 

 

 

Élőben teszteltünk Google Meet képernyőmegosztással angol és magyar nyelvű szövegeket, amelyeket a ChatGPT készített pár pillanat alatt az általunk megadott paraméterekkel, kulcsszavakkal, és sokszor döbbenetesen jó lett az eredmény. Angol nyelven születettek eddig a legjobb tartalmak, mert gördülékeny angolsággal jelentek meg szövegek:

 

 

 • főoldalra
 • kapcsolat oldalra
 • levélszövegként
 • gyakori kérdésekként
 • termékleírásokhoz
 • stb.

 

 

Fogorvos, ingatlanszakértő, szigetelő szakember, sound mixing and mastering engineer, asztalosmester, agrármérnök, tanár, panziótulajdonos, hidraulika szerviz munkatárs, informatikus, webshop tulajonosok és jómagam végeztük hónapokig a tesztelést, és megállapíthatom, hogy a ChatGPT nagymértékben hozzájárul a SEO munka sikeréhez.

 

 

A Chat GPT sokat segíthet a szövegírásban, különösen a termékleírások és töltelék szövegek előállításában. A mesterséges intelligencia által generált és összeollózott cikkeket mindenképpen nézze meg és írja át a téma szakértője, mert  vannak buktatók és veszélyek is ezen a területen. 

 

 

Az AI és a Chat GPT technológiai fejlesztései jelentős hatással lehetnek az emberi munkaerőre, és néhány hagyományos állás eltűnhet, míg más új lehetőségek nyílnak meg. Összességében fontos, hogy a vállalkozások és az iparágak felkészüljenek a változásokra és az új technológiákra

 

 

 

 

 

 

Hogyan segíti a keresőoptimalizálást azaz a SEO munkát a ChatGPT?

 

 

Most játsszunk egy kicsit!  Jön egy kis mesterséges intelligencia által generált szöveg. Először nem adtam meg semmi extrát, pl. hogy milyen stílusban írjon, stb. Majd kértem, hogy írja meg vidám közvetlen hangon ugyanazt. Ezt egy kicsit túltolta. Az AI általa adott válaszokat nem kell teljesen elfogadni, de ezt a folytatásban úgyis kielemzem.

 

 

 1. Szedd pontokba, hogy hogyan segíti a Chat GPT a keresőoptimalizálást!

Persze, itt vannak a pontokba szedett módszerek, ahogyan a Chat GPT segíti a keresőoptimalizációt:

 1. Téma- és kulcsszóötletek: A Chat GPT segítségével könnyedén találhatsz új témákat és kulcsszavakat, amikkel optimalizálhatod a weboldalad tartalmát.

 1. Konkurenciaelemzés: A Chat GPT segítségével könnyen áttekintheted a versenytársaidat, megismerheted a kulcsszavakat és a stratégiákat, amiket alkalmaznak, és így optimalizálhatod a saját tartalmadat.

 1. Gyors és hatékony: A Chat GPT időt és energiát spórol neked a tartalomírás során. Gyorsan és hatékonyan tudsz szöveget generálni, így több időd marad más fontos SEO feladatokra.

 1. Többnyelvű támogatás: A Chat GPT segítségével könnyen fordíthatod le a tartalmad más nyelvekre, így elérheted a nemzetközi piacokat és növelheted a látogatók számát.

 1. Termékleírás generálás: Ha webáruházad van, a Chat GPT segítségével könnyedén generálhatsz vonzó termékleírásokat, amik segítenek eladásaid növelésében.

 1. Linképítés: A Chat GPT segítségével hatékonyan építhetsz linkeket más weboldalakra, amivel növelheted az oldalad hitelességét és rangsorolását a keresőkben.

 1. Segítség és támogatás: Ha elakadsz vagy kérdésed támad, a Chat GPT mindig itt van, hogy segítsen. Írj neki az info@antikaotika-design e-mail címre, és garantáltan választ kapsz.

Ezek azok a módszerek, amikkel a Chat GPT segítheti a keresőoptimalizációs munkát. Bízz benne, hogy ezekkel a tippekkel könnyebben és hatékonyabban érheted el a kívánt eredményeket a Google találati listáján!

 

 

2. Tegező stílusban vidám közvetlen hangon írd le, hogy hogyan segítheti a SEO munkát a Chat GPT!

 

 

Persze, nagyon szívesen segítek! Figyizz csak, mert a Chat GPT egy igazi varázslatos eszköz lehet a SEO munkádban. Képzeld el, hogy a Chat GPT segítségével könnyedén találhatsz téma- és kulcsszóötleteket, így soha nem fogsz többé ötlettelőadásban ülni. És tudod mit? A Chat GPT nem csak a szövegírásban segít, hanem még linképítésben is! Mondhatni, a Chat GPT lesz a legjobb barátod az online világban.

De ez még nem minden! A Chat GPT gyors és hatékony, így rengeteg időt és munkát spórolhatsz meg. Nem kell órákon keresztül böngészned a konkurenciát, mert a Chat GPT mindent összeszed neked. Ráadásul, ha van egy webáruházad, akkor a Chat GPT segítségével termékleírásokat is generálhatsz, hogy a vevők odavagyjanak a termékeidért!

De nem csak ez a csodás, a Chat GPT még több nyelven is segít! Már nem kell aggódnod, hogy hogyan fogod lefordítani az e-maileket vagy az oldalad tartalmát. A Chat GPT villámgyorsan megoldja neked.

Szóval, ha valaha is elakadsz vagy kérdéseid támadnak, ne habozz! Csak írj nekem az info@antikaotika-design e-mail címre, és én mindent megteszek, hogy segítsek. A Chat GPT itt van, hogy a sikerhez vezessen a SEO terén! Hajrá!

 

 

A szövegben vannak hülyeségek, pl.: “odavagyjanak” – a nyelvi modell alkotott egy új felszólító formát az “odavan” igének. 🙂 vagy “ötlettelőadásban ülni”.  A korábbiakban összefoglaltattam vele a Chat GPT 1. – A mesterséges intelligencia miatt feleslegessé válik a SEO munka? cikkemet, ezért emlékszik az email címemre. Néha viszont mintha amnéziás lenne, és elkezdene “hallucinálni”. 

 

 

 

Mit jelent az, ha a ChatGPT hallucinál?

 

 

Amikor azt mondjuk, hogy a ChatGPT „hallucinál”, arra utalunk, hogy olyan válaszokat adhat, amik nem teljesen ésszerűek vagy nem a valóságra épülnek. Az AI-alapú rendszerek esetében „hallucináció” kifejezést inkább a következő helyzetekre használhatjuk:

 

 

 • Hamis információk generálása: Az AI véletlenszerű vagy pontatlan válaszokat adhat, amelyek eltérnek a valóságtól vagy a kívánt választól.
 • Önkényes válaszok vagy abszurd kimenetek: Az AI néha váratlan vagy értelmetlen válaszokat adhat, amelyek nem illeszkednek a kérdéshez vagy kontextushoz.

 

 

Ez utóbbi igaz lehet akkor is, ha túl sok parancsot, kérést adunk. Amikor észrevehetően elfogyott benne a szusz, vagyis a mondat közepén leáll a szövegírással, akkor sokszor elég csak beírni parancsként, hogy “folytasd”. Ha belefér a kis agyába, akkor tudja folytatni, ha átléptük a limitet, akkor néha elkezd teljesen másról írni. Ilyenkor újra el kell mondani, hogy mit írjon le részletesen.

 

 

 Érdemes megjegyezni tehát, hogy a ChatGPT válaszai gyakran nem valóságos információkat tartalmaznak, így mindig kritikusan kell kezelni a válaszokat.

 

 

ChatGPT és a SEO – téma- és kulcsszókutatás

 

 

Sajnos a Chat GPT kulcsszókutatása nem helyettesíthető a SEO szakértőjével, de rendkívül jó ötleteket ad. Számunkra a kulcsszó az, amire szeretnénk feljönni az adott cikkel a Google találati listáján (és amire van is keresés), a Chat GPT pedig összeszedi azokat a kifejezéseket egy témához, amelyeket valamilyen módon (pl. szemantikusan) szorosan kapcsolódnak. Pl. SEO, keresőoptimalizálás, kulcsszókutatás stb. – de ezekre nem tudunk egy cikken belül jól rangsorolni, ugyanakkor ezeknek illik megjelenni a szövegben, ha tényleg tartalmas cikket akarunk írni. 

 

 

Egy másik megközelítés:

 

 

Juditka: Adj kulcsszójavaslatokat ehhez: „keresőoptimalizálás”

Chat GPT: Itt van néhány kulcsszójavaslat a „keresőoptimalizálás” témához:

 1. Keresőoptimalizálás tippek
 2. SEO stratégiák
 3. Keresőmotor optimalizálás
 4. SEO technikák
 5. Keresőoptimalizálás lépései
 6. SEO eszközök és megoldások
 7. Keresőbarát weboldalak
 8. SEO kulcsszavak
 9. Organikus keresés optimalizálása
 10. SEO trendek és fejlesztések

Juditka: Havi keresés a fenti kulcsszavakhoz?

Chat GPT: Sajnos, nem rendelkezem pontos havi keresési adatokkal a fenti kulcsszavakhoz, mivel jelenleg nem férhetek hozzá az élő adatokhoz. Azonban javasolhatok néhány ingyenes online kulcsszókutató eszközt, amelyek segítségével ellenőrizheted a kulcsszavak havi keresési volument:

 1. Google Kulcsszótervező: A Google Ads Kulcsszótervező eszköze lehetővé teszi, hogy beírva a kulcsszavakat, megnézd a havi keresési mennyiséget és más hasznos információkat.
 2. Ubersuggest: Az Ubersuggest egy másik népszerű kulcsszókutató eszköz, amely ingyenesen elérhető. Segítségével megnézheted a keresési mennyiséget, a kulcsszó nehézségét és más hasznos statisztikákat.
 3. Keywords Everywhere: A Keywords Everywhere böngészőkiegészítő segítségével a kulcsszavakhoz kapcsolódó havi keresési mennyiséget láthatod a Google keresési eredményoldalain.

Ezek az eszközök segíthetnek abban, hogy jobb áttekintést nyerj a keresőoptimalizálással kapcsolatos kulcsszavak havi keresési volumenéről. Fontos megjegyezni, hogy a keresési mennyiség idővel változhat, ezért ajánlott időről időre ellenőrizni és frissíteni a kulcsszókutatási eredményeket.

 

 

A ChatGPT kulcsszókutatási módszere tehát eltér a Google Ads kulcsszókutatásától, mert a Google Ads kulcsszókutatásánál a kulcsszókeresés alapja azon kulcsszavak megjelenése az adatbázisban, amelyeket a felhasználók már keresnek. A ChatGPT viszont a kulcsszavak mögött álló fogalmi tartalomra összpontosít, és a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy olyan kulcsszavakat találjanak, amelyek nem csak a felhasználói keresésekre, hanem az adott témára vonatkozóan fontos fogalmakra is utalnak. A ChatGPT segíthet az olyan kulcsszavak és kifejezések megtalálásában, amelyeket a célközönség valószínűleg 🙂használna a keresések során. Ezáltal javíthatja a tartalom láthatóságát a keresőmotorokban. 

 

 

 Azt vettem észre továbbá, hogy angol nyelven gondolkodik, és a hatalmas adatbázisából nem feltétlenül a magyar keresési szokásokat tartja szem előtt, de ötletelésre kiváló!

 

 

 

ChatGPT és a SEO – szövegírás, copywriting

 

 

Mivel a ChatGPT egy erős nyelvi model, ezért szuper szövegeket képes generálni. A SEO-ban is használható, például a tartalom előállításában és tartalomoptimalizálásban.

 

 

Amikor tartalmat ír vagy szerkeszt, a ChatGPT segíthet abban, hogy a szöveg releváns legyen a keresési lekérdezésekkel és a kereső algoritmusokkal. Azáltal, hogy a ChatGPT-t kérdezgetjük, információkat szerezhetünk a releváns kulcsszavakról, a tartalomstruktúráról és az SEO legjobb gyakorlatairól. Meta adatokat is generál neked! De a SEO title-t, jobb ha te írod kulcsszavakra!

 

 

Keresőoptimalizálási szempontból fontos a jó minőségű tartalom előállítása és a megfelelő kulcsszavak kiválasztása. 

 

 

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a ChatGPT egy automatikusan generált tartalommal foglalkozó eszköz, és nem rendelkezik specifikus SEO tudással vagy a legfrissebb SEO trendekkel. Emiatt célszerű a ChatGPT-t mint segédeszközt használni, amely segíti a kreatív folyamatot, de az eredményeket mindig meg kell erősíteni a valós SEO szakértők által. A SEO szakértőnek pedig az ügyfél áldását kell kérni a kész szövegre. 🙂

 

 

ChatGPT és a SEO – linképítés

 

 

A ChatGPT segíthet a linképítésben a keresőoptimalizálási (SEO) stratégiában, de szerintem itt a legingoványosabb a talaj, mert olyan “jó” linklehetőségeket ad, amelyek sosem léteztek. Ha pl. kéred, hogy linkeljen meg a szövegben pár terméket, készséggel megteszi, de mivel nincs élő kapcsolata az internettel, szemrebbenés nélkül generál neked olyan URL-eket, amelyeknek még én is könnyen bedőlök. 

 

 

Amire akár jó is lehet a  ChatGPT a linképítés során:

 

 

 1. Vendégposztolás: Összefoglalja neked röviden a cikkeidet, és az új szöveget (amit még átnézel, kijavítasz, és belerakod a linkeket) már küldheted is.
 2. Outreach üzenetek: A linképítéshez gyakran szükség van más webhely tulajdonosainak vagy bloggereknek megkeresésére, hogy megosszák a tartalmadat vagy hivatkozzanak rá. A ChatGPT segítségével olyan outreach üzeneteket írhatsz, amelyek személyre szabottak, relevánsak és vonzóak a fogadó fél számára. Így nagyobb esélyed lehet arra, hogy pozitív válaszokat kapj és hivatkozásokat szerezz.
 3. Hivatkozási lehetőségek keresése – óvatosan: A ChatGPT képes segíteni a releváns webhelyek vagy blogok azonosításában, amelyek potenciális hivatkozási lehetőségeket kínálhatnak. A ChatGPT segítségével különböző kulcsszavakra és kifejezésekre kereshetsz, és javaslatokat kaphatsz a kapcsolódó webhelyekről, amelyekkel felveheted a kapcsolatot és megoszthatod a tartalmadat. Itt ne felejtsd el ellenőrizni a felkínált URL-eket, mert vagy nem léteznek, vagy nem várnak blogposztot, de előfordulhat, hogy megéri írni nekik. 🙂

 

 

A ChatGPT segítséget nyújthat az előkészítő munkafolyamatokban és az ötletgenerálásban, de a valós kapcsolatok kialakítása és a minőségi hivatkozások megszerzése az emberi interakciókra és az értékes tartalomra épül. A ChatGPT-et inkább egy segédeszközként kell tekinteni, amely támogatja a linképítési folyamatot, de az emberi következetesség és kapcsolatteremtés továbbra is rendkívül fontos a sikerhez.

 

 

 

Chat GPT SEO tanfolyam az alapoktól – haladó szintig – Egyszerű SEO trükkök elfoglalt embereknek – miről szól?

 

 

Ez a tanfolyam arról szól, hogyan juthatsz gyorsabban és kevesebb munkával a Google találati lista első oldalára azáltal, hogy használod a hatékony SEO módszereket és trükköket. A tanfolyam alapvető ismeretekkel kezdődik, és fokozatosan halad az összetettebb témák felé.

 

 

Először megtanulod, hogyan végezhetsz téma-, kulcsszó- és konkurenciakutatást. Ez segít abban, hogy megtaláld a megfelelő kulcsszavakat és témákat, amelyekre optimalizálhatod a weboldaladat.

 

 

Ezután megismerkedsz a Chat GPT funkciókkal és parancsokkal, amelyek segíthetnek a SEO munkádban. A Chat GPT regisztrációjának folyamatát is bemutatom, hogy könnyedén tudj hozzáférni a rendszerhez.

 

 

A tanfolyam során különböző technikákat és tippeket is megosztanak arról, hogyan használhatod a Chat GPT-t a SEO munkád támogatására. Megtanulhatsz gyorsan és hatékonyan levelet írni több nyelven, és megtudod, hogyan készíthetsz diétás étrend táblázatot mindössze 5 perc alatt a Chat GPT segítségével.

 

 

Emellett más témák is szóba kerülnek, például a városnézés tervezése, a kulcsszókutatás fontossága, az LSI kulcsszavak használata és a kulcsszókutatáshoz elérhető további megoldások.

 

 

A SEO szövegírás területén is sok hasznos információt találsz. Megtudod, hogy milyen jellemzői vannak a jó SEO szövegnek, hogyan írhatsz 1200 szavas cikket mindössze 5 perc alatt, és hogyan lehet az AIPRM segítségével hatékonyan kezdeni az írást.

 

 

A tanfolyam részletezi a parancsokat, amelyeket a Chat GPT-nek adhatsz, hogy a kívánt eredményeket érhesd el. Megismerkedhetsz az összetett szövegírás lehetőségeivel, a SEO title és meta description fontosságával, valamint megtudhatod, hogyan alakíthatod át meglévő tartalmakat a Chat GPT segítségével.

 

 

A SEO Extra részben olyan témák kerülnek előtérbe, mint a „gyakori kérdések” strukturált adatok, kép generálás a Chat GPT segítségével,

 

 

SEO audit és elemzés Chat GPT-vel, linképítés Chat GPT-vel, valamint záró gondolatok és ajánlások.

 

 

Összességében ez a tanfolyam egy átfogó képet ad arról, hogyan használhatod a Chat GPT-t a SEO munkádban. Megismered az alapokat, a kulcsszókutatás és konkurenciakutatás módszereit, valamint a hatékony szövegírás és tartalomoptimalizálás technikáit. Emellett bepillantást nyersz a Chat GPT által nyújtott lehetőségekbe, mint például a villámgyors levélírás több nyelven vagy a webáruház termékleírás generálása.

 

 

Ha elakadnál vagy kérdéseid lennének, a tanfolyam során bármikor írhatsz az info@antikaotika-design e-mail címre, ahol segítséget kaphatsz.

 

 

Reméljük, hogy ez a tanfolyam segít neked abban, hogy hatékonyabbá tedd a SEO tevékenységeidet és elérjed a Google találati lista első oldalát. Sok sikert kívánunk!

 

 

SEO AJÁNDÉK

30 OLDALAS E-BOOK , 25%-OS KUPON, INGYENES SEO TANFOLYAM - NE MARADJ LE!

SEO AJÁNDÉK

30 OLDALAS E-BOOK , 25%-OS KUPON, INGYENES SEO TANFOLYAM - NE MARADJ LE!