ChatGPT témájú cikkek

Chat GPT 1. – A mesterséges intelligencia miatt feleslegessé válik a SEO munka?

Chat GPT 1. – A mesterséges intelligencia miatt feleslegessé válik a SEO munka?

Chat GPT 1. – A mesterséges intelligencia miatt feleslegessé válik a SEO munka?

Chat GPT – A mesterséges intelligencia miatt feleslegessé válik a SEO munka? 1. rész

Vajon milyen hatással van vagy lesz a Chat GPT megjelenése a keresőoptimalizálás világára? Kell-e félni a SEO szakértőknek, hogy feleslegessé válik a munkájuk? Egyáltalán mire jó a Chat GPT? Hogy működik a regisztráció?

Friss infók 2024 májusában :

A Chat GPT 2024 májusára hatalmas népszerűségre tett szert, és a weboldalát havonta már több milliárdan látogatják. Ez a növekedés tovább növeli a regisztráció nehézségeit, különösen a csúcsidőszakokban. Az OpenAI folyamatosan fejleszti a Chat GPT-t, és a legújabb verziók már még gyorsabb válaszidőt és új funkciókat kínálnak, különösen a fizetős ChatGPT Plus előfizetők számára, akik havi 20 dollárért élvezhetik ezeket az előnyöket. A SEO szakemberek számára a Chat GPT továbbra is kiváló eszköz marad a tartalom optimalizálásában, és a modell használata új lehetőségeket teremt az online marketingben.

 

Új fejlesztés: ChatGPT-4.0

2024 elején az OpenAI bemutatta a ChatGPT-4.0 verzióját, amely jelentős előrelépést jelent az előző verziókhoz képest. A ChatGPT-4.0 még pontosabb és kontextusban gazdagabb válaszokat képes adni, emellett javított természetes nyelvfeldolgozási képességekkel rendelkezik. Ez a verzió tovább optimalizálja a keresőoptimalizálási (SEO) folyamatokat azáltal, hogy még inkább személyre szabott és releváns tartalmakat tud generálni a felhasználói keresések alapján. A ChatGPT-4.0 használata még hatékonyabbá teheti a digitális marketinget, és új lehetőségeket kínál a vállalkozások számára az online térben.

Új képesség: Internetelérés

2024 tavaszán az OpenAI lehetővé tette a ChatGPT számára az internetes keresést és az aktuális információkhoz való hozzáférést. Ez az új funkció drámaian növeli a ChatGPT hasznosságát, mivel most már valós idejű adatokat is felhasználhat a válaszaihoz. Ez különösen hasznos a SEO és az online marketing területén, mivel a legfrissebb trendek és hírek alapján tud tartalmat generálni és stratégiákat javasolni. Az internetelérés funkció elérhető mind az ingyenes, mind a fizetős verziókban, de a ChatGPT Plus előfizetők elsőbbségi hozzáférést élveznek.

A Chat GPT népszerűsége – örüljünk vagy sírjunk?

A ChatGPT lázban ég az online világ, akármit is jelentsen ez (később tisztázom a fogalmat). Előre is elnézést kérek, ha néha -helyesen – egybeírom (ChatGPT) néha pedig külön (Chat GPT) ezt a titokzatos kifejezést – mivel zömében úgyis külön fogják beírni az emberek a Google keresőbe, ebben SEO szakértőként biztos vagyok. 

Az OpenAI chatbotja minden rekordot megdöntött, és a bevezetését követő egy hét alatt átlépte az 1 millió felhasználót. Mint minden forradalmi újdonságot, ezt is rettegve figyeli az emberiség egyik fele, attól tartva, hogy vége a “régi jó világnak”. Én speciel örülök neki, mivel nagyon sokat segít a SEO szövegek előállításban, különösen a termékleírásnál, és a bla-bla részeknél. Mert valljuk be, szövegíróként sok töltelék szöveget (is) le kell gyártani. Ezeket gyakran kiszerveztem, de az ellenőrzés és a pontosítás sokszor több időt vett el, mintha a Chat GPT-vel megiratom. Ráadásul a mesterséges intelligencia nem sértődik meg, ha átiratok vele egy-egy nem túl jól sikerült részt. 

Egyébként igen jó “szakértői” cikkeket is lehet a Chat GPT-vel írni – amire a fogorvos, az asztalos mester és a purhab szigetelő ügyfelem is csak annyit tudtak mondani: “ELKÉPESZTŐ!”- illetve: “Itt a világ vége!” – Számomra viszont egy izgalmas fejezet kezdődik el, ami tényleg megbolygatja a keresőoptimalizálás állóvizét, de én szeretem a kihívásokat, ezért tesztelem és használom rendületlenül a Chat GPT-t. Persze vannak buktatók és veszélyek is ezen a területen. Erről is beszélek majd!

“Aki kimarad, az lemarad!” 

Mi az a Chat GPT, és honnan származik?

A Chat GPT egy olyan mesterséges intelligencia (AI) alapú chatbot, amely képes arra, hogy válaszoljon az emberek által írt vagy beszélt szövegekre. 

 

A ChatGPT „transzformátor architektúrát” használ, egy olyan mély tanulási technikát, amely több milliárd szót tartalmazó adatot dolgoz fel, hogy a felhasználó által beírt kérdésekre vagy “parancsokra” (prompts) válaszokat adjon. Ez a gépi tanuláson alapuló természetes nyelvfeldolgozási modellek egy változata, az úgynevezett nagy nyelvi modell (Large Language Models, LLM). 

Az OpenAI által kifejlesztett Chat GPT modellek egyre népszerűbbek az online kereskedelemben és a digitális marketingben így a keresőoptimalizálásban is. Magyar nyelven is használható, fordítani is tud, de nem túl jól, ezért ha angol nyelvű szöveget akarsz fordítani vele, akkor inkább a Deepl Translatort vagy a  Google Fordítót használd

A ChatGPT 2022. november 30-án vált elérhetővé nyilvános tesztelésre. Az OpenAI, egy San Franciscó-i székhelyű vállalat készítette. A cég olyan szoftverek létrehozásáért felelős, mint a GPT-3 és a DALL-E2. 

“Ne használjuk aktuális információ szerzésre, mert a Chat GPT-3  utolsó adatai 2021-ből származnak!”

Chat GPT regisztráció és bejelentkezés – ingyenes használat

A ChatGPT az indulást követő első héten egymillió felhasználót szerzett. 2024 májusában a Chat GPT weboldalát jelenleg becslések szerint havonta több milliárdan látogatják! Emiatt a regisztráció nem mindig egyszerű! 

Az esti órákban pedig rendesen túlterheltek a szerverek, ami miatt fizetős változatot is felajánlj az Open AI. Ettől nem kell megijedni! Nyugodtan használhatod az ingyenes verziót is.

Itt tudsz regisztrálni a Chat GPT-re: 

https://chat.openai.com/auth/login

Chat GPT regisztráció

2023 januárjában még regisztrálni sem lehetett simán, hanem várólistára kerültél. Ha te is a következő felülettel találkozol, és megadod az email címedet a “Get notified when we’re back” linkre kattintva, akkor azt ígérik a felületen, hogy majd értesítenek, ha regisztrálhatsz. 

Chat GPT nem lehet regisztrálni

Elárulom, nem fognak értesíteni, de érdemes naponta többször megnézni, hogy tudsz-e már “rendesen” regisztrálni. Nekem egy teljes hetet kellett várnom, de mégérte! 

Fizetős ChatGPT Plus – 20 dollár/hó

Persze választhatod a fizetős verziót is. Az új előfizetési csomag – a ChatGPT Plus  – 20 dollár/hó áron érhető el jelenleg. Az előfizetők számos előnyben részesülnek:

 • Általános hozzáférés a ChatGPT-hez, még csúcsidőben is.
 • Gyorsabb válaszidő
 • Elsőbbségi hozzáférés az új funkciókhoz és fejlesztésekhez
izetős chat GPT előnyei, mennyibe kerül

Újabb “ipari forradalom”? Elveszthetik az emberek a munkájukat a Chat GPT miatt? Mik a veszélyek?

 Az AI fejlődése hihetetlen lehetőségeket biztosít az emberek számára, de ugyanakkor hordozza magában azokat a kockázatokat is, amelyekről ejtenék itt pár szót! Az egyik legnagyobb kockázat az, hogy az AI rendszerek által vezérelt döntések torzíthatják a valóságot, és lehetővé teszik a diszkriminációt vagy az igazságtalanságot. Más veszélyek közé tartozik az AI rendszerek meghibásodása, a biztonsági rés hagyása, az etikai problémák, valamint az emberi munkaerő helyettesítése is. Részletesebben itt olvashatsz erről angol nyelven: https://builtin.com/artificial-intelligence/risks-of-artificial-intelligence.

Az AI és a Chat GPT technológiai fejlesztések egyre nagyobb hatással vannak az emberi munkaerőre, és néhány hagyományos állás várhatóan eltűnik, míg más új lehetőségek nyílnak meg.

Hogy egy érdekes analógiával éljek: az ipari forradalom is jelentős hatással volt a munkaerőpiacra, és sok dolgozó elvesztette a munkáját, mivel az új gépek hatékonyabbak voltak, mint az emberi munkaerő.

1728-ban Jacquard egyik szövőgép-konstrukcióját a lyoni takácsok összetörték és őt magát is bántalmazták, mert találmányától a kenyerüket féltették.

 

A Chat GPT modellek hasonló hatást gyakorolhatnak az online szöveges kommunikációra, mint az ipari forradalom az iparban. A Chat GPT modellek bizonyos esetekben teljes mértékben átveszik majd a kommunikációs feladatokat, ami nagy mértékben növelheti a vállalkozások hatékonyságát.

 

A Chat GPT modellek az emberek helyett írnak válaszokat, és képesek megbirkózni nagy mennyiségű üzenettel is. Ez azt jelenti, hogy a technikai újítások alkalmazásában élen járó vállalkozások kevesebb embert fognak alkalmazni a kommunikációs feladatok ellátására. Az adminisztratív és irodai munkák automatizálása előre várhatóan az irodai dolgozók számának csökkenéséhez vezet. Az AI szoftverek és Chat GPT chatbotok képesek lesznek az információk és adatok feldolgozására, a dokumentumok és e-mailek kezelésére, az adminisztratív feladatok elvégzésére.

 

Azonban az AI és a Chat GPT használata új lehetőségeket is teremthet, és olyan munkaköröket hozhat létre, amelyek eddig nem léteztek. Az AI fejlesztők, adat tudósok (data scientists), Chat GPT tartalomszerkesztők és chatbot tervezők, valamint a marketing szakemberek egyre nagyobb számban lesznek keresettek. Az AI és a Chat GPT technológiai fejlesztéseinek további lehetőségei is várhatóak, ami olyan munkaköröket teremthet a jövőben, amelyekről ma még elképzelésünk sincs.

 

Összességében, ahogy az ipari forradalom a gépek bevezetésével és az automatizálással megváltoztatta az iparágakat, a Chat GPT modellek is képesek lehetnek hasonló hatást kiváltani az online kommunikációban. Azonban, ahogy az ipari forradalom hatása sok munkás munkájának elvesztéséhez vezetett, a Chat GPT modellek hatása is csökkentheti az emberi munkaerő szükségletét az online kommunikációban. Ezért fontos, hogy a vállalkozások és az iparágak felkészüljenek a változásokra és az új technológiák bevezetésére. Az AI fejlődése a jövőben továbbra is hatalmas lehetőségeket biztosít, de csak akkor, ha a fejlesztés és felhasználás megfelelően történik, és az emberek biztonsága és jóléte mindig az elsődleges szempont.

A Chat GPT használható az online marketingben és a keresőoptimalizálásban?

A Chat GPT modellek egyre népszerűbbek az online tartalom készítésben, és számos vállalkozás és szervezet már használja őket, többek között a Google is a „Smart Reply” funkcióban, amely automatikus válaszokat javasol a felhasználók számára e-mailben vagy chaten keresztül.

A Chat GPT modellek használata azonban nem korlátozódik csak a fejlesztőkre és a nagyvállalatokra. Egyre több alkalmazás és weboldal használ Chat GPT-t az ügyfélszolgálati chatbotjaikban, amelyek képesek az automatikus válaszokkal javítani az ügyfélszolgálat hatékonyságát.

A Chat GPT modell nagyszerű eszköz lehet a SEO munkában is. Azáltal, hogy a Chat GPT modellek megértik a felhasználói kereséseket és válaszolnak rájuk, a weboldalak tulajdonosai számos előnnyel rendelkezhetnek:

 • Tartalmi optimalizáció: A Chat GPT modellek a felhasználói kereséseket ismerve javasolhatnak új tartalmakat az oldalra. Például, ha a felhasználók gyakran keresnek egy bizonyos terméket vagy szolgáltatást, akkor a Chat GPT modellek javasolhatnak olyan kulcsszavakat, amelyekkel az oldal optimalizálható. Sajnos ezek a kulcsszavak inkább csak ötleteket adnak, és nem feltétlenül tükrözik a “rendes” kulcsszókutatás eredményeit. 
 • Kérdések és válaszok: A Chat GPT modell segítségével lehetőség van arra, hogy válaszoljunk a felhasználói keresésekre az oldalon belül is. Ezáltal megkönnyíthetjük a felhasználók dolgát, és javíthatjuk a felhasználói élményt. 
 • Konverzió növelés: A Chat GPT modellek használata lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen és gyorsan megtalálják a keresett információkat, amelyek elősegíthetik a konverzió növelését. 

Chat GPT használata a SEO-ban: előnyök és hátrányok

A Chat GPT modellek hatása a keresőoptimalizálásra számos előnnyel és néhány hátránnyal is jár. Először is, a Chat GPT modellek képesek lehetnek javítani az online tartalom minőségét és hatékonyságát, ami jelentős előnyt jelenthet a keresőoptimalizálás szempontjából.

Egy hatékony Chat GPT rendszer képes lehet készíteni olyan tartalmat, amely releváns és értékes a felhasználók számára, és ezzel növeli a felhasználói élményt. A felhasználók elégedettebbek lesznek az oldallal, ami pozitív hatással lehet a keresőmotorok rangsorolására is.

Azonban, a Chat GPT modellek használata azt is jelentheti, hogy a tartalmat nem emberek, hanem gépek készítik, ami lehet, hogy  kevésbé személyre szabott és érdekesebb, mint amit egy ember készítene. Ezenkívül a Chat GPT modellek hajlamosak lehetnek a sablonos válaszokra, amelyek nem biztos, hogy teljesen megfelelnek az ügyfelek kérdéseire és igényeire.

A SEO szakembereknek azonban nem kell aggódniuk a munkájuk elvesztése miatt! Míg a Chat GPT modellek képesek lehetnek javítani a tartalom minőségét és hatékonyságát, azok nem helyettesíthetik teljesen az emberi szakértelmet és kreativitást. Az SEO szakemberek feladatai továbbra is fontosak maradnak, és a Chat GPT modellek használata inkább lehetőséget ad arra, hogy hatékonyabbá tegye a munkánkat.

A Chat GPT SEO-ról rengeteg mondanivalóm valóm van még! Ha nem akarsz lemaradni a  2. részről, amiben elmondom, hogy pontosan mire jó és mire nem a Chat GPT SEO, akkor iratkozz fel a hírlevelemre!

SEO AJÁNDÉK

30 OLDALAS E-BOOK , 25%-OS KUPON, INGYENES SEO TANFOLYAM - NE MARADJ LE!

Chat GPT SEO tanfolyam az alapoktól – haladó szintig Egyszerű SEO trükkök elfoglalt embereknek

Chat GPT SEO - elveszi a munkánkat? veszéleyek, előnyök, hétrányok, hogy kell regisztrálni?

Vélemények Antal-Pap Judit SEO szakértőről

Zsolt Antal
Zsolt Antal
08:21 31 Jan 24
Andras Csaszi
Andras Csaszi
09:07 03 Dec 23
Szuper hasznos tanácsadás és kellően mély elemzés.
arpad kondi
arpad kondi
15:26 26 Jul 23
János Szabó
János Szabó
14:45 27 Jun 22
Az Antikaotika-design + SEO kiemelkedő hozzáértéssel ad tanácsokat és a nem vagy alig említhető SEO ismeretekkel rendelkező web lap tulajdonos ingyenesen kap értékelést a weblapjáról.
Szilvia Balogh
Szilvia Balogh
10:10 13 Jun 22
Szilvia Ságiné
Szilvia Ságiné
08:55 09 May 22
Nagy Andor
Nagy Andor
17:58 06 Mar 22
Kiváló!
Károly Vasvári
Károly Vasvári
15:48 17 Jan 22
Sok hasznos tippet kaptam a személyre szabott videóban (olyan dolgokról is, amiről azt hittem, hogy tudom), ajánlom!
Ferencné Hanis
Ferencné Hanis
03:10 01 Dec 21
Kedves, segítőkész hölgy.
Eva Magyari
Eva Magyari
17:51 15 Apr 21
Judit kiváló és nagyon lelkiismeretes SEO tanácsadó. Honlapom teljesítménye látványosan javult, mióta együtt dolgozunk. Szívből ajánlom mindenkinek, aki szeretné, hogy honlapja jobban teljesítsen. Bár az együttműködésünk előtt sok SEO tanfolyamot elvégeztem és így sok mindent tudtam keresőoptimalizálás témában, Judittal való együttműködés és tanácsadása mégis rengeteg újdonságot, a gyakorlatban alkalmazható, hasznos tudást adott számomra, ami számokkal is mérhető.
Kriszti Pataki
Kriszti Pataki
09:40 14 Apr 21
Egy ingyenes elemzéssel nézettem át induló vállalkozásom honlapját Judittal. Jóval felülmúlta a várakozásaimat annyi hasznos információt kaptam tőle. Így igénybe vettem a Skype-os SEO videó konzultációt is, ami szintén jóval több volt, mint amire számítottam. Konkrét megoldásokat kaptam, amelyek már látható eredményeket is hoztak.Mindezt segítőkészen, türelmesen, számomra is érthető formában, amit ez úton is külön köszönök Juditnak!Én biztosan Őt választom további SEO, szövegírás vagy honlapkészítő munkához!Pataki Krisztina
Katalin Rajnai
Katalin Rajnai
08:51 08 Feb 21
Vállalkozásom honlapját az ingyenes elemzés szolgáltatással nézettem át. Azt gondoltam (mivel ingyenes), hogy egy rövid és általános elemzést fogok kapni, 1-2 ötlettel. Ezzel szemben egy nagyon is komplex, több mint fél órás értékelést készített Judit, rengeteg tanáccsal, használható ötlettel, konkrétumokkal és az én vállalkozásom számára specifikus ajánlásokkal. Nagyon sokat segített az elemzése, mely tömören összefoglalta a lényeget ebben a témában, mellébeszélés és sallangok nélkül. Biztos vagyok benne hogy fogunk vele együtt dolgozni a jövőben.Ezúton is köszönjük szépen a hasznos tanácsokat!
Imre Tamási
Imre Tamási
10:21 05 Feb 21
Én mindig örólök annak amikor az internet mocsarában végre találok egy aranyrögöt. Most is ez történt - megtaláltam az ANTIKAOTIKA SEO honlapot ésegyszerűen imádom.Ez egy olyan profin megszerkesztett, megírt website, amely tartalmilag, stilisztikailag és nyelvtanilag is maga a csúcs.Könnyen érthető, olvasmányos, tele referenciákkal és rengeteg inspiráló anyaggal.Évekkel ezelőtt készítettem egy weboldalt a családi vállalkozásunknak és magára hagytam, nem töródtem vele vártam a csodát. Most azonban arra készülök, hogy az oldalamat a "mennyekbe" repítsem azaz a találati lista legelejére - nyilván az antikaotika segítségével.Rengeteg vállalkozás, SEO szakember van a piacon, ezért megtalálni az igazit nehéz. Úgy érzem én megtaláltam - a legjobb, akit kiválasztottam a rengetegből az nem más, mint Antal-Pap Judit SEO szakember.
Pünkösti Nóra
Pünkösti Nóra
20:35 20 Nov 20
Tökéletes, értelmezhető leírásokat, összefoglalókat készít konyhanyelven, melyeket valóban hasznosítani lehet. Köszönet érte, Judit!
Péter Marschall
Péter Marschall
18:36 29 May 20
Óriási meglepetés volt már az első beszélgetésünk is. Nagyon sok segítséget kaptunk. Nagyon készséges és kiváló szakember.Mellesleg óriási türelemmel kezelte tudatlanságomat.
Mihály Káposzta
Mihály Káposzta
08:03 15 May 20
Nagyon részletes elemzést kaptam Judittól teljesen ingyen. Sokat segített nekem a kereső optimalizálásban. Nagyon segítőkész. Csak ajánlani tudom mindenkinek....
Zsolt Csorba
Zsolt Csorba
12:32 19 Apr 20
Nagyon részletesen es alaposan elemez. A kérdéseimre kielégítő válaszokat kaptam. Barkinek ajanlom aki elakadt, vagy egy összetett SEO feladatot szeretne megvalósítani.Köszönöm a segítséget.
Ákos Gebei
Ákos Gebei
09:19 19 Feb 20
Köszönöm Juditnak az elemézést a pólós oldalunkhoz, ritka az olyan SEO szakember, aki ilyen szintű elemzést készít és időt szán és ingyenes elemzi az oldalt. Köszönjük neked, amint aktuálissá válik a munka, keresni fogunk! 🙂
László Ruff
László Ruff
10:50 29 Nov 19
Nagyon kedves és segítőkész. Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a szolgáltatásával, csak ajánlani tudom!
Kft B.Q.
Kft B.Q.
12:57 14 Oct 19
Én SEO oktatásra jelentkeztem Judithoz, nagyon sok mindent tanultam/tanulok tőle, szuper jó dolgokat mutat meg. Már most látszik a webáruházunkon a változás. Elégedett vagyok!
Zsofi Korda
Zsofi Korda
14:13 09 Sep 19
Az ingyenes kiadványt olvasom, nagyon tanulságos! 🙂
Tippmix Ntt
Tippmix Ntt
08:32 08 Aug 19
Köszönjük az elemzést! Feltárt több problémát is, ami javításra szorul.
alexandra kiss
alexandra kiss
13:14 08 May 19
Köszönöm szépen az elemzést,nagyon hasznosnak találtam,csak ajánlani tudom mindenkinek!
Adrienn Szőke
Adrienn Szőke
15:43 01 May 19
Szuper első körös elemzést kaptam ami - nagyon jól érthető módon - már most rávilágított pár olyan dologra, amit javítani szükséges a honlapomon. Köszönöm és ajánlom mindenkinek!
Péter Tóth
Péter Tóth
13:15 15 Dec 18
Rendkívül segítőkész, ez ritka manapság. Köszönöm a segítséget. csak így tovább! :)Mindenkinek jó szívvel ajánlom.
Animal D.
Animal D.
15:38 02 Nov 18
Judit lelkiismeretes, profi munkaja altal az oldalunk latogatottsaga es ezaltal ugyfeleink megrendelese nagyban novekedett. Mar most tobbszorosen megerte a SEO es a kovetkezo evekben meg nagyon sok anyagi hasznot fog hozni. Koszonom az idot es a turelmet. Attila
Dénes Szabó
Dénes Szabó
16:58 29 Oct 18
Judit nagyon precíz, és szereti is amit csinál. Ez ritka egy cégnél...
Szilvia Helényi
Szilvia Helényi
09:23 06 Oct 18
Nagyon sok hasznos tanácsot kaptam Judittól azzal kapcsolatosan, hogy hogyan lehetne még több látogatója a honlapomnak. Biztos vagyok benne, hogy bárkinek aki a szolgáltatásait igénybe veszi, magas szakmai színvonalon, a legjobb tudása szerint, lelkiismeretesen fog segíteni.
jános Hiloczki
jános Hiloczki
10:07 09 Aug 18
Nagyon precíz munkàt végez Judit és sokat segít mindig lehet rà szàmítani!
Enikő Bereczki-Fodor
Enikő Bereczki-Fodor
11:09 12 Feb 18
Judit nemcsak alapos technikai ismeretekkel rendelkezik egy szuper, igényes honlap készítéséhez, hanem marketinges tapasztalatai is óriási segítséget nyújtanak abban, hogy el tudjam dönteni milyen elemeket is szeretnék használni, megjeleníteni rajta: kreatív, számomra ideális megoldásokat javasolt a skype-meetingeken. Juditban az is egyedi, hogy ő nem rizsál, hanem konkrétan és őszintén elmondja egy adott helyzetből mit lehet kohozni. Oktató videói hatalmas segítséget nyújtanak a honlap kezelésében, amely elengedhetetlenül szükséges minden honlaptulajdonos számára, így számomra is. Nagyon világosan érthetően magyarázza el az egyes lépéseket a videókban. Bloggerként is rengeteget tanultam tőle SEO-témában, amelyet azóta is beépítek szövegíróként munkáimba. Teljesem megbízom benne emberileg és szakmailag is és jó szívvel ajánlom!Bereczki Enikőgenerációs szakértőmarketing szövegíró, blogger
Oláh Erzsébet
Oláh Erzsébet
09:20 26 Jan 18
Nagyon hasznos és érdekes volt, kifejezetten jól felhasználható a honlapelemzés videó laikusok számára is. Örülök, hogy rátaláltam az antikaotika oldalára. Köszönöm szépen.
Gergely Dósa
Gergely Dósa
20:26 15 Dec 17
Köszönöm a jótanácsokat, hasznos ötleteket! 🙂 Ajánlom a szolgáltatást azoknak akiknek a SEO szerteágazó területei teljesen idegenek.
Tamás Albert
Tamás Albert
16:03 10 Oct 17
Köszönöm a sok jó tanácsot, hasznos volt a második videó, mert ott egyértelmű, hogy negyed annyian keresnek rá a virágküldés szolgáltatásra, mint évekkel ezelőtt. Kaptam jó tanácsot, a linképítés nekem is a fejemben van, csak riogatnak mások, hogy később a pr cikk sem lesz jó 🙁
See All Reviews
js_loader

Chat GPT 1. – A mesterséges intelligencia miatt feleslegessé válik a SEO munka?

Chat GPT 2. – Hogyan segíti a keresőoptimalizálást a mesterséges intelligencia? ChatGPT SEO tippek

Használható-e a ChatGPT a SEO-hoz? Az OpenAI legújabb generatív nyelvi modellje rengeteg dologban segítheti a vállalkozásodat és a mindennapjaidat. De mi a helyzet a keresőoptimalizálással? Elmondom a tapasztalataimat.

 

 

Az első részben: A mesterséges intelligencia miatt feleslegessé válik a SEO munka? bemutattam nagyjából a Chat GPT-t, a mesterséges intelligencia alapú chatbotot, ami képes válaszokat adni a felhasználók által írt vagy beszélt szövegekre. Kitértem arra is, hogy mennyi mindenre ad megoldást ez az új “játékszer”, ami alapjában forgatja fel az online világot.  Sokan aggódnak amiatt, hogy elveszíthetik a munkájukat. SEO szakértőként nem aggódok, hogy nekem befellegzett, mivel pontosan ez mentette meg az életemet – mégha nem is a szó szoros értelemben. Úgy gondolom, hogy neked is hasznos lesz kipróbálnod ezt az új lehetőséget!

 

 

 

 

 

 

 

 

Chat GPT által generált szakértői SEO szövegek tesztelése – ügyfelekkel

 

 

Bizonyára azt már te is hallottad, hogy a keresőoptimalizálásban az egyik legfontosabb dolog a szövegírás. Mivel néhány területen maximalista vagyok, eléggé nehezen tudom kiszervezni a cikkírást, mert sok kulcsszóra írok szöveget, és szeretem, ha nemcsak le van tudva a feladat, hanem valóban informatív és olvasmányos lesz a végeredmény. 

 

 

Egyébként sem akarok másokat ellenőrizni, főleg nem megsérteni, de sajnos a kiszervezés során a sok nagyszerű tartalom mellett egyre több lett a használhatatlan szöveg.  Most lett egy új asszisztensem a ChatGPT “személyében”, “aki” rendszerint nem jól értelmezi az első pár kérdésemet, kérésemet, de néhány finomítással olyan szuper szöveget generál, hogy az ügyfeleim is elképednek. 

 

 

Élőben teszteltünk Google Meet képernyőmegosztással angol és magyar nyelvű szövegeket, amelyeket a ChatGPT készített pár pillanat alatt az általunk megadott paraméterekkel, kulcsszavakkal, és sokszor döbbenetesen jó lett az eredmény. Angol nyelven születettek eddig a legjobb tartalmak, mert gördülékeny angolsággal jelentek meg szövegek:

 

 

 • főoldalra
 • kapcsolat oldalra
 • levélszövegként
 • gyakori kérdésekként
 • termékleírásokhoz
 • stb.

 

 

Fogorvos, ingatlanszakértő, szigetelő szakember, sound mixing and mastering engineer, asztalosmester, agrármérnök, tanár, panziótulajdonos, hidraulika szerviz munkatárs, informatikus, webshop tulajonosok és jómagam végeztük hónapokig a tesztelést, és megállapíthatom, hogy a ChatGPT nagymértékben hozzájárul a SEO munka sikeréhez.

 

 

A Chat GPT sokat segíthet a szövegírásban, különösen a termékleírások és töltelék szövegek előállításában. A mesterséges intelligencia által generált és összeollózott cikkeket mindenképpen nézze meg és írja át a téma szakértője, mert  vannak buktatók és veszélyek is ezen a területen. 

 

 

Az AI és a Chat GPT technológiai fejlesztései jelentős hatással lehetnek az emberi munkaerőre, és néhány hagyományos állás eltűnhet, míg más új lehetőségek nyílnak meg. Összességében fontos, hogy a vállalkozások és az iparágak felkészüljenek a változásokra és az új technológiákra

 

 

 

 

 

 

Hogyan segíti a keresőoptimalizálást azaz a SEO munkát a ChatGPT?

 

 

Most játsszunk egy kicsit!  Jön egy kis mesterséges intelligencia által generált szöveg. Először nem adtam meg semmi extrát, pl. hogy milyen stílusban írjon, stb. Majd kértem, hogy írja meg vidám közvetlen hangon ugyanazt. Ezt egy kicsit túltolta. Az AI általa adott válaszokat nem kell teljesen elfogadni, de ezt a folytatásban úgyis kielemzem.

 

 

 1. Szedd pontokba, hogy hogyan segíti a Chat GPT a keresőoptimalizálást!

Persze, itt vannak a pontokba szedett módszerek, ahogyan a Chat GPT segíti a keresőoptimalizációt:

 1. Téma- és kulcsszóötletek: A Chat GPT segítségével könnyedén találhatsz új témákat és kulcsszavakat, amikkel optimalizálhatod a weboldalad tartalmát.

 1. Konkurenciaelemzés: A Chat GPT segítségével könnyen áttekintheted a versenytársaidat, megismerheted a kulcsszavakat és a stratégiákat, amiket alkalmaznak, és így optimalizálhatod a saját tartalmadat.

 1. Gyors és hatékony: A Chat GPT időt és energiát spórol neked a tartalomírás során. Gyorsan és hatékonyan tudsz szöveget generálni, így több időd marad más fontos SEO feladatokra.

 1. Többnyelvű támogatás: A Chat GPT segítségével könnyen fordíthatod le a tartalmad más nyelvekre, így elérheted a nemzetközi piacokat és növelheted a látogatók számát.

 1. Termékleírás generálás: Ha webáruházad van, a Chat GPT segítségével könnyedén generálhatsz vonzó termékleírásokat, amik segítenek eladásaid növelésében.

 1. Linképítés: A Chat GPT segítségével hatékonyan építhetsz linkeket más weboldalakra, amivel növelheted az oldalad hitelességét és rangsorolását a keresőkben.

 1. Segítség és támogatás: Ha elakadsz vagy kérdésed támad, a Chat GPT mindig itt van, hogy segítsen. Írj neki az info@antikaotika-design e-mail címre, és garantáltan választ kapsz.

Ezek azok a módszerek, amikkel a Chat GPT segítheti a keresőoptimalizációs munkát. Bízz benne, hogy ezekkel a tippekkel könnyebben és hatékonyabban érheted el a kívánt eredményeket a Google találati listáján!

 

 

2. Tegező stílusban vidám közvetlen hangon írd le, hogy hogyan segítheti a SEO munkát a Chat GPT!

 

 

Persze, nagyon szívesen segítek! Figyizz csak, mert a Chat GPT egy igazi varázslatos eszköz lehet a SEO munkádban. Képzeld el, hogy a Chat GPT segítségével könnyedén találhatsz téma- és kulcsszóötleteket, így soha nem fogsz többé ötlettelőadásban ülni. És tudod mit? A Chat GPT nem csak a szövegírásban segít, hanem még linképítésben is! Mondhatni, a Chat GPT lesz a legjobb barátod az online világban.

De ez még nem minden! A Chat GPT gyors és hatékony, így rengeteg időt és munkát spórolhatsz meg. Nem kell órákon keresztül böngészned a konkurenciát, mert a Chat GPT mindent összeszed neked. Ráadásul, ha van egy webáruházad, akkor a Chat GPT segítségével termékleírásokat is generálhatsz, hogy a vevők odavagyjanak a termékeidért!

De nem csak ez a csodás, a Chat GPT még több nyelven is segít! Már nem kell aggódnod, hogy hogyan fogod lefordítani az e-maileket vagy az oldalad tartalmát. A Chat GPT villámgyorsan megoldja neked.

Szóval, ha valaha is elakadsz vagy kérdéseid támadnak, ne habozz! Csak írj nekem az info@antikaotika-design e-mail címre, és én mindent megteszek, hogy segítsek. A Chat GPT itt van, hogy a sikerhez vezessen a SEO terén! Hajrá!

 

 

A szövegben vannak hülyeségek, pl.: “odavagyjanak” – a nyelvi modell alkotott egy új felszólító formát az “odavan” igének. 🙂 vagy “ötlettelőadásban ülni”.  A korábbiakban összefoglaltattam vele a Chat GPT 1. – A mesterséges intelligencia miatt feleslegessé válik a SEO munka? cikkemet, ezért emlékszik az email címemre. Néha viszont mintha amnéziás lenne, és elkezdene “hallucinálni”. 

 

 

 

Mit jelent az, ha a ChatGPT hallucinál?

 

 

Amikor azt mondjuk, hogy a ChatGPT „hallucinál”, arra utalunk, hogy olyan válaszokat adhat, amik nem teljesen ésszerűek vagy nem a valóságra épülnek. Az AI-alapú rendszerek esetében „hallucináció” kifejezést inkább a következő helyzetekre használhatjuk:

 

 

 • Hamis információk generálása: Az AI véletlenszerű vagy pontatlan válaszokat adhat, amelyek eltérnek a valóságtól vagy a kívánt választól.
 • Önkényes válaszok vagy abszurd kimenetek: Az AI néha váratlan vagy értelmetlen válaszokat adhat, amelyek nem illeszkednek a kérdéshez vagy kontextushoz.

 

 

Ez utóbbi igaz lehet akkor is, ha túl sok parancsot, kérést adunk. Amikor észrevehetően elfogyott benne a szusz, vagyis a mondat közepén leáll a szövegírással, akkor sokszor elég csak beírni parancsként, hogy “folytasd”. Ha belefér a kis agyába, akkor tudja folytatni, ha átléptük a limitet, akkor néha elkezd teljesen másról írni. Ilyenkor újra el kell mondani, hogy mit írjon le részletesen.

 

 

 Érdemes megjegyezni tehát, hogy a ChatGPT válaszai gyakran nem valóságos információkat tartalmaznak, így mindig kritikusan kell kezelni a válaszokat.

 

 

ChatGPT és a SEO – téma- és kulcsszókutatás

 

 

Sajnos a Chat GPT kulcsszókutatása nem helyettesíthető a SEO szakértőjével, de rendkívül jó ötleteket ad. Számunkra a kulcsszó az, amire szeretnénk feljönni az adott cikkel a Google találati listáján (és amire van is keresés), a Chat GPT pedig összeszedi azokat a kifejezéseket egy témához, amelyeket valamilyen módon (pl. szemantikusan) szorosan kapcsolódnak. Pl. SEO, keresőoptimalizálás, kulcsszókutatás stb. – de ezekre nem tudunk egy cikken belül jól rangsorolni, ugyanakkor ezeknek illik megjelenni a szövegben, ha tényleg tartalmas cikket akarunk írni. 

 

 

Egy másik megközelítés:

 

 

Juditka: Adj kulcsszójavaslatokat ehhez: „keresőoptimalizálás”

Chat GPT: Itt van néhány kulcsszójavaslat a „keresőoptimalizálás” témához:

 1. Keresőoptimalizálás tippek
 2. SEO stratégiák
 3. Keresőmotor optimalizálás
 4. SEO technikák
 5. Keresőoptimalizálás lépései
 6. SEO eszközök és megoldások
 7. Keresőbarát weboldalak
 8. SEO kulcsszavak
 9. Organikus keresés optimalizálása
 10. SEO trendek és fejlesztések

Juditka: Havi keresés a fenti kulcsszavakhoz?

Chat GPT: Sajnos, nem rendelkezem pontos havi keresési adatokkal a fenti kulcsszavakhoz, mivel jelenleg nem férhetek hozzá az élő adatokhoz. Azonban javasolhatok néhány ingyenes online kulcsszókutató eszközt, amelyek segítségével ellenőrizheted a kulcsszavak havi keresési volument:

 1. Google Kulcsszótervező: A Google Ads Kulcsszótervező eszköze lehetővé teszi, hogy beírva a kulcsszavakat, megnézd a havi keresési mennyiséget és más hasznos információkat.
 2. Ubersuggest: Az Ubersuggest egy másik népszerű kulcsszókutató eszköz, amely ingyenesen elérhető. Segítségével megnézheted a keresési mennyiséget, a kulcsszó nehézségét és más hasznos statisztikákat.
 3. Keywords Everywhere: A Keywords Everywhere böngészőkiegészítő segítségével a kulcsszavakhoz kapcsolódó havi keresési mennyiséget láthatod a Google keresési eredményoldalain.

Ezek az eszközök segíthetnek abban, hogy jobb áttekintést nyerj a keresőoptimalizálással kapcsolatos kulcsszavak havi keresési volumenéről. Fontos megjegyezni, hogy a keresési mennyiség idővel változhat, ezért ajánlott időről időre ellenőrizni és frissíteni a kulcsszókutatási eredményeket.

 

 

A ChatGPT kulcsszókutatási módszere tehát eltér a Google Ads kulcsszókutatásától, mert a Google Ads kulcsszókutatásánál a kulcsszókeresés alapja azon kulcsszavak megjelenése az adatbázisban, amelyeket a felhasználók már keresnek. A ChatGPT viszont a kulcsszavak mögött álló fogalmi tartalomra összpontosít, és a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy olyan kulcsszavakat találjanak, amelyek nem csak a felhasználói keresésekre, hanem az adott témára vonatkozóan fontos fogalmakra is utalnak. A ChatGPT segíthet az olyan kulcsszavak és kifejezések megtalálásában, amelyeket a célközönség valószínűleg 🙂használna a keresések során. Ezáltal javíthatja a tartalom láthatóságát a keresőmotorokban. 

 

 

 Azt vettem észre továbbá, hogy angol nyelven gondolkodik, és a hatalmas adatbázisából nem feltétlenül a magyar keresési szokásokat tartja szem előtt, de ötletelésre kiváló!

 

 

 

ChatGPT és a SEO – szövegírás, copywriting

 

 

Mivel a ChatGPT egy erős nyelvi model, ezért szuper szövegeket képes generálni. A SEO-ban is használható, például a tartalom előállításában és tartalomoptimalizálásban.

 

 

Amikor tartalmat ír vagy szerkeszt, a ChatGPT segíthet abban, hogy a szöveg releváns legyen a keresési lekérdezésekkel és a kereső algoritmusokkal. Azáltal, hogy a ChatGPT-t kérdezgetjük, információkat szerezhetünk a releváns kulcsszavakról, a tartalomstruktúráról és az SEO legjobb gyakorlatairól. Meta adatokat is generál neked! De a SEO title-t, jobb ha te írod kulcsszavakra!

 

 

Keresőoptimalizálási szempontból fontos a jó minőségű tartalom előállítása és a megfelelő kulcsszavak kiválasztása. 

 

 

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a ChatGPT egy automatikusan generált tartalommal foglalkozó eszköz, és nem rendelkezik specifikus SEO tudással vagy a legfrissebb SEO trendekkel. Emiatt célszerű a ChatGPT-t mint segédeszközt használni, amely segíti a kreatív folyamatot, de az eredményeket mindig meg kell erősíteni a valós SEO szakértők által. A SEO szakértőnek pedig az ügyfél áldását kell kérni a kész szövegre. 🙂

 

 

ChatGPT és a SEO – linképítés

 

 

A ChatGPT segíthet a linképítésben a keresőoptimalizálási (SEO) stratégiában, de szerintem itt a legingoványosabb a talaj, mert olyan “jó” linklehetőségeket ad, amelyek sosem léteztek. Ha pl. kéred, hogy linkeljen meg a szövegben pár terméket, készséggel megteszi, de mivel nincs élő kapcsolata az internettel, szemrebbenés nélkül generál neked olyan URL-eket, amelyeknek még én is könnyen bedőlök. 

 

 

Amire akár jó is lehet a  ChatGPT a linképítés során:

 

 

 1. Vendégposztolás: Összefoglalja neked röviden a cikkeidet, és az új szöveget (amit még átnézel, kijavítasz, és belerakod a linkeket) már küldheted is.
 2. Outreach üzenetek: A linképítéshez gyakran szükség van más webhely tulajdonosainak vagy bloggereknek megkeresésére, hogy megosszák a tartalmadat vagy hivatkozzanak rá. A ChatGPT segítségével olyan outreach üzeneteket írhatsz, amelyek személyre szabottak, relevánsak és vonzóak a fogadó fél számára. Így nagyobb esélyed lehet arra, hogy pozitív válaszokat kapj és hivatkozásokat szerezz.
 3. Hivatkozási lehetőségek keresése – óvatosan: A ChatGPT képes segíteni a releváns webhelyek vagy blogok azonosításában, amelyek potenciális hivatkozási lehetőségeket kínálhatnak. A ChatGPT segítségével különböző kulcsszavakra és kifejezésekre kereshetsz, és javaslatokat kaphatsz a kapcsolódó webhelyekről, amelyekkel felveheted a kapcsolatot és megoszthatod a tartalmadat. Itt ne felejtsd el ellenőrizni a felkínált URL-eket, mert vagy nem léteznek, vagy nem várnak blogposztot, de előfordulhat, hogy megéri írni nekik. 🙂

 

 

A ChatGPT segítséget nyújthat az előkészítő munkafolyamatokban és az ötletgenerálásban, de a valós kapcsolatok kialakítása és a minőségi hivatkozások megszerzése az emberi interakciókra és az értékes tartalomra épül. A ChatGPT-et inkább egy segédeszközként kell tekinteni, amely támogatja a linképítési folyamatot, de az emberi következetesség és kapcsolatteremtés továbbra is rendkívül fontos a sikerhez.

 

 

 

Chat GPT SEO tanfolyam az alapoktól – haladó szintig – Egyszerű SEO trükkök elfoglalt embereknek – miről szól?

 

 

Ez a tanfolyam arról szól, hogyan juthatsz gyorsabban és kevesebb munkával a Google találati lista első oldalára azáltal, hogy használod a hatékony SEO módszereket és trükköket. A tanfolyam alapvető ismeretekkel kezdődik, és fokozatosan halad az összetettebb témák felé.

 

 

Először megtanulod, hogyan végezhetsz téma-, kulcsszó- és konkurenciakutatást. Ez segít abban, hogy megtaláld a megfelelő kulcsszavakat és témákat, amelyekre optimalizálhatod a weboldaladat.

 

 

Ezután megismerkedsz a Chat GPT funkciókkal és parancsokkal, amelyek segíthetnek a SEO munkádban. A Chat GPT regisztrációjának folyamatát is bemutatom, hogy könnyedén tudj hozzáférni a rendszerhez.

 

 

A tanfolyam során különböző technikákat és tippeket is megosztanak arról, hogyan használhatod a Chat GPT-t a SEO munkád támogatására. Megtanulhatsz gyorsan és hatékonyan levelet írni több nyelven, és megtudod, hogyan készíthetsz diétás étrend táblázatot mindössze 5 perc alatt a Chat GPT segítségével.

 

 

Emellett más témák is szóba kerülnek, például a városnézés tervezése, a kulcsszókutatás fontossága, az LSI kulcsszavak használata és a kulcsszókutatáshoz elérhető további megoldások.

 

 

A SEO szövegírás területén is sok hasznos információt találsz. Megtudod, hogy milyen jellemzői vannak a jó SEO szövegnek, hogyan írhatsz 1200 szavas cikket mindössze 5 perc alatt, és hogyan lehet az AIPRM segítségével hatékonyan kezdeni az írást.

 

 

A tanfolyam részletezi a parancsokat, amelyeket a Chat GPT-nek adhatsz, hogy a kívánt eredményeket érhesd el. Megismerkedhetsz az összetett szövegírás lehetőségeivel, a SEO title és meta description fontosságával, valamint megtudhatod, hogyan alakíthatod át meglévő tartalmakat a Chat GPT segítségével.

 

 

A SEO Extra részben olyan témák kerülnek előtérbe, mint a „gyakori kérdések” strukturált adatok, kép generálás a Chat GPT segítségével,

 

 

SEO audit és elemzés Chat GPT-vel, linképítés Chat GPT-vel, valamint záró gondolatok és ajánlások.

 

 

Összességében ez a tanfolyam egy átfogó képet ad arról, hogyan használhatod a Chat GPT-t a SEO munkádban. Megismered az alapokat, a kulcsszókutatás és konkurenciakutatás módszereit, valamint a hatékony szövegírás és tartalomoptimalizálás technikáit. Emellett bepillantást nyersz a Chat GPT által nyújtott lehetőségekbe, mint például a villámgyors levélírás több nyelven vagy a webáruház termékleírás generálása.

 

 

Ha elakadnál vagy kérdéseid lennének, a tanfolyam során bármikor írhatsz az info@antikaotika-design e-mail címre, ahol segítséget kaphatsz.

 

 

Reméljük, hogy ez a tanfolyam segít neked abban, hogy hatékonyabbá tedd a SEO tevékenységeidet és elérjed a Google találati lista első oldalát. Sok sikert kívánunk!