Internetes kereső témájú cikkek

A legnépszerűbb internetes kereső a Google. Persze létezik élet a Google-on kívül is.

internetes kereső

Az internetes keresők találati listáján előkelőbb helyen és többször megtalálható weboldalakra általában nagyobb eséllyel jutnak el a felhasználók, ezért a tartalom előállítói és közzétevői versengenek a jobb pozíciókért. Ebben segít a keresőoptimalizálás (search engine optimization, SEO), aminél figyelembe veszik az internetes keresők működését, a célközönség leggyakrabban használt keresőit, keresési szokásait, keresőkérdéseit, kulcsszavait.

A keresők hátterében keresőrobotok (crawler) és indexelő programok (indexer) működnek. A keresőrobot egyfajta automatizált böngésző program, ami hivatkozásról hivatkozásra ugorva pásztázza a hálózatot. Első verziói csak a honlapok címét jegyezték fel, de ma már az egész honlap tartalmát indexelik, sőt a HTML-oldalakon kívül PDF-, audio-, videófájlokat és MS Office dokumentumokat is.

Az internetes keresők használatakor szabadon választott szavakat (kulcsszavakat) kell megadnunk, amit egy program összevet a weboldalakról készített adatbázissal, majd megjeleníti a találati listát, ami általában tartalmazza az oldal linkként működő címét, egy rövid szövegrészt és az URL-t.

Miért fontos az internetes kereső ismerete, ha jobb eredményt akarsz?

Olvasd el a az internetes kereső kategóriájú blogbejegyzéseimet!

Chat GPT 1. – A mesterséges intelligencia miatt feleslegessé válik a SEO munka?

Chat GPT 1. – A mesterséges intelligencia miatt feleslegessé válik a SEO munka?

Chat GPT 1. – A mesterséges intelligencia miatt feleslegessé válik a SEO munka?

Chat GPT – A mesterséges intelligencia miatt feleslegessé válik a SEO munka? 1. rész

Vajon milyen hatással van vagy lesz a Chat GPT megjelenése a keresőoptimalizálás világára? Kell-e félni a SEO szakértőknek, hogy feleslegessé válik a munkájuk? Egyáltalán mire jó a Chat GPT? Hogy működik a regisztráció?

Friss infók 2024 májusában :

A Chat GPT 2024 májusára hatalmas népszerűségre tett szert, és a weboldalát havonta már több milliárdan látogatják. Ez a növekedés tovább növeli a regisztráció nehézségeit, különösen a csúcsidőszakokban. Az OpenAI folyamatosan fejleszti a Chat GPT-t, és a legújabb verziók már még gyorsabb válaszidőt és új funkciókat kínálnak, különösen a fizetős ChatGPT Plus előfizetők számára, akik havi 20 dollárért élvezhetik ezeket az előnyöket. A SEO szakemberek számára a Chat GPT továbbra is kiváló eszköz marad a tartalom optimalizálásában, és a modell használata új lehetőségeket teremt az online marketingben.

 

Új fejlesztés: ChatGPT-4.0

2024 elején az OpenAI bemutatta a ChatGPT-4.0 verzióját, amely jelentős előrelépést jelent az előző verziókhoz képest. A ChatGPT-4.0 még pontosabb és kontextusban gazdagabb válaszokat képes adni, emellett javított természetes nyelvfeldolgozási képességekkel rendelkezik. Ez a verzió tovább optimalizálja a keresőoptimalizálási (SEO) folyamatokat azáltal, hogy még inkább személyre szabott és releváns tartalmakat tud generálni a felhasználói keresések alapján. A ChatGPT-4.0 használata még hatékonyabbá teheti a digitális marketinget, és új lehetőségeket kínál a vállalkozások számára az online térben.

Új képesség: Internetelérés

2024 tavaszán az OpenAI lehetővé tette a ChatGPT számára az internetes keresést és az aktuális információkhoz való hozzáférést. Ez az új funkció drámaian növeli a ChatGPT hasznosságát, mivel most már valós idejű adatokat is felhasználhat a válaszaihoz. Ez különösen hasznos a SEO és az online marketing területén, mivel a legfrissebb trendek és hírek alapján tud tartalmat generálni és stratégiákat javasolni. Az internetelérés funkció elérhető mind az ingyenes, mind a fizetős verziókban, de a ChatGPT Plus előfizetők elsőbbségi hozzáférést élveznek.

A Chat GPT népszerűsége – örüljünk vagy sírjunk?

A ChatGPT lázban ég az online világ, akármit is jelentsen ez (később tisztázom a fogalmat). Előre is elnézést kérek, ha néha -helyesen – egybeírom (ChatGPT) néha pedig külön (Chat GPT) ezt a titokzatos kifejezést – mivel zömében úgyis külön fogják beírni az emberek a Google keresőbe, ebben SEO szakértőként biztos vagyok. 

Az OpenAI chatbotja minden rekordot megdöntött, és a bevezetését követő egy hét alatt átlépte az 1 millió felhasználót. Mint minden forradalmi újdonságot, ezt is rettegve figyeli az emberiség egyik fele, attól tartva, hogy vége a “régi jó világnak”. Én speciel örülök neki, mivel nagyon sokat segít a SEO szövegek előállításban, különösen a termékleírásnál, és a bla-bla részeknél. Mert valljuk be, szövegíróként sok töltelék szöveget (is) le kell gyártani. Ezeket gyakran kiszerveztem, de az ellenőrzés és a pontosítás sokszor több időt vett el, mintha a Chat GPT-vel megiratom. Ráadásul a mesterséges intelligencia nem sértődik meg, ha átiratok vele egy-egy nem túl jól sikerült részt. 

Egyébként igen jó “szakértői” cikkeket is lehet a Chat GPT-vel írni – amire a fogorvos, az asztalos mester és a purhab szigetelő ügyfelem is csak annyit tudtak mondani: “ELKÉPESZTŐ!”- illetve: “Itt a világ vége!” – Számomra viszont egy izgalmas fejezet kezdődik el, ami tényleg megbolygatja a keresőoptimalizálás állóvizét, de én szeretem a kihívásokat, ezért tesztelem és használom rendületlenül a Chat GPT-t. Persze vannak buktatók és veszélyek is ezen a területen. Erről is beszélek majd!

“Aki kimarad, az lemarad!” 

Mi az a Chat GPT, és honnan származik?

A Chat GPT egy olyan mesterséges intelligencia (AI) alapú chatbot, amely képes arra, hogy válaszoljon az emberek által írt vagy beszélt szövegekre. 

 

A ChatGPT „transzformátor architektúrát” használ, egy olyan mély tanulási technikát, amely több milliárd szót tartalmazó adatot dolgoz fel, hogy a felhasználó által beírt kérdésekre vagy “parancsokra” (prompts) válaszokat adjon. Ez a gépi tanuláson alapuló természetes nyelvfeldolgozási modellek egy változata, az úgynevezett nagy nyelvi modell (Large Language Models, LLM). 

Az OpenAI által kifejlesztett Chat GPT modellek egyre népszerűbbek az online kereskedelemben és a digitális marketingben így a keresőoptimalizálásban is. Magyar nyelven is használható, fordítani is tud, de nem túl jól, ezért ha angol nyelvű szöveget akarsz fordítani vele, akkor inkább a Deepl Translatort vagy a  Google Fordítót használd

A ChatGPT 2022. november 30-án vált elérhetővé nyilvános tesztelésre. Az OpenAI, egy San Franciscó-i székhelyű vállalat készítette. A cég olyan szoftverek létrehozásáért felelős, mint a GPT-3 és a DALL-E2. 

“Ne használjuk aktuális információ szerzésre, mert a Chat GPT-3  utolsó adatai 2021-ből származnak!”

Chat GPT regisztráció és bejelentkezés – ingyenes használat

A ChatGPT az indulást követő első héten egymillió felhasználót szerzett. 2024 májusában a Chat GPT weboldalát jelenleg becslések szerint havonta több milliárdan látogatják! Emiatt a regisztráció nem mindig egyszerű! 

Az esti órákban pedig rendesen túlterheltek a szerverek, ami miatt fizetős változatot is felajánlj az Open AI. Ettől nem kell megijedni! Nyugodtan használhatod az ingyenes verziót is.

Itt tudsz regisztrálni a Chat GPT-re: 

https://chat.openai.com/auth/login

Chat GPT regisztráció

2023 januárjában még regisztrálni sem lehetett simán, hanem várólistára kerültél. Ha te is a következő felülettel találkozol, és megadod az email címedet a “Get notified when we’re back” linkre kattintva, akkor azt ígérik a felületen, hogy majd értesítenek, ha regisztrálhatsz. 

Chat GPT nem lehet regisztrálni

Elárulom, nem fognak értesíteni, de érdemes naponta többször megnézni, hogy tudsz-e már “rendesen” regisztrálni. Nekem egy teljes hetet kellett várnom, de mégérte! 

Fizetős ChatGPT Plus – 20 dollár/hó

Persze választhatod a fizetős verziót is. Az új előfizetési csomag – a ChatGPT Plus  – 20 dollár/hó áron érhető el jelenleg. Az előfizetők számos előnyben részesülnek:

 • Általános hozzáférés a ChatGPT-hez, még csúcsidőben is.
 • Gyorsabb válaszidő
 • Elsőbbségi hozzáférés az új funkciókhoz és fejlesztésekhez
izetős chat GPT előnyei, mennyibe kerül

Újabb “ipari forradalom”? Elveszthetik az emberek a munkájukat a Chat GPT miatt? Mik a veszélyek?

 Az AI fejlődése hihetetlen lehetőségeket biztosít az emberek számára, de ugyanakkor hordozza magában azokat a kockázatokat is, amelyekről ejtenék itt pár szót! Az egyik legnagyobb kockázat az, hogy az AI rendszerek által vezérelt döntések torzíthatják a valóságot, és lehetővé teszik a diszkriminációt vagy az igazságtalanságot. Más veszélyek közé tartozik az AI rendszerek meghibásodása, a biztonsági rés hagyása, az etikai problémák, valamint az emberi munkaerő helyettesítése is. Részletesebben itt olvashatsz erről angol nyelven: https://builtin.com/artificial-intelligence/risks-of-artificial-intelligence.

Az AI és a Chat GPT technológiai fejlesztések egyre nagyobb hatással vannak az emberi munkaerőre, és néhány hagyományos állás várhatóan eltűnik, míg más új lehetőségek nyílnak meg.

Hogy egy érdekes analógiával éljek: az ipari forradalom is jelentős hatással volt a munkaerőpiacra, és sok dolgozó elvesztette a munkáját, mivel az új gépek hatékonyabbak voltak, mint az emberi munkaerő.

1728-ban Jacquard egyik szövőgép-konstrukcióját a lyoni takácsok összetörték és őt magát is bántalmazták, mert találmányától a kenyerüket féltették.

 

A Chat GPT modellek hasonló hatást gyakorolhatnak az online szöveges kommunikációra, mint az ipari forradalom az iparban. A Chat GPT modellek bizonyos esetekben teljes mértékben átveszik majd a kommunikációs feladatokat, ami nagy mértékben növelheti a vállalkozások hatékonyságát.

 

A Chat GPT modellek az emberek helyett írnak válaszokat, és képesek megbirkózni nagy mennyiségű üzenettel is. Ez azt jelenti, hogy a technikai újítások alkalmazásában élen járó vállalkozások kevesebb embert fognak alkalmazni a kommunikációs feladatok ellátására. Az adminisztratív és irodai munkák automatizálása előre várhatóan az irodai dolgozók számának csökkenéséhez vezet. Az AI szoftverek és Chat GPT chatbotok képesek lesznek az információk és adatok feldolgozására, a dokumentumok és e-mailek kezelésére, az adminisztratív feladatok elvégzésére.

 

Azonban az AI és a Chat GPT használata új lehetőségeket is teremthet, és olyan munkaköröket hozhat létre, amelyek eddig nem léteztek. Az AI fejlesztők, adat tudósok (data scientists), Chat GPT tartalomszerkesztők és chatbot tervezők, valamint a marketing szakemberek egyre nagyobb számban lesznek keresettek. Az AI és a Chat GPT technológiai fejlesztéseinek további lehetőségei is várhatóak, ami olyan munkaköröket teremthet a jövőben, amelyekről ma még elképzelésünk sincs.

 

Összességében, ahogy az ipari forradalom a gépek bevezetésével és az automatizálással megváltoztatta az iparágakat, a Chat GPT modellek is képesek lehetnek hasonló hatást kiváltani az online kommunikációban. Azonban, ahogy az ipari forradalom hatása sok munkás munkájának elvesztéséhez vezetett, a Chat GPT modellek hatása is csökkentheti az emberi munkaerő szükségletét az online kommunikációban. Ezért fontos, hogy a vállalkozások és az iparágak felkészüljenek a változásokra és az új technológiák bevezetésére. Az AI fejlődése a jövőben továbbra is hatalmas lehetőségeket biztosít, de csak akkor, ha a fejlesztés és felhasználás megfelelően történik, és az emberek biztonsága és jóléte mindig az elsődleges szempont.

A Chat GPT használható az online marketingben és a keresőoptimalizálásban?

A Chat GPT modellek egyre népszerűbbek az online tartalom készítésben, és számos vállalkozás és szervezet már használja őket, többek között a Google is a „Smart Reply” funkcióban, amely automatikus válaszokat javasol a felhasználók számára e-mailben vagy chaten keresztül.

A Chat GPT modellek használata azonban nem korlátozódik csak a fejlesztőkre és a nagyvállalatokra. Egyre több alkalmazás és weboldal használ Chat GPT-t az ügyfélszolgálati chatbotjaikban, amelyek képesek az automatikus válaszokkal javítani az ügyfélszolgálat hatékonyságát.

A Chat GPT modell nagyszerű eszköz lehet a SEO munkában is. Azáltal, hogy a Chat GPT modellek megértik a felhasználói kereséseket és válaszolnak rájuk, a weboldalak tulajdonosai számos előnnyel rendelkezhetnek:

 • Tartalmi optimalizáció: A Chat GPT modellek a felhasználói kereséseket ismerve javasolhatnak új tartalmakat az oldalra. Például, ha a felhasználók gyakran keresnek egy bizonyos terméket vagy szolgáltatást, akkor a Chat GPT modellek javasolhatnak olyan kulcsszavakat, amelyekkel az oldal optimalizálható. Sajnos ezek a kulcsszavak inkább csak ötleteket adnak, és nem feltétlenül tükrözik a “rendes” kulcsszókutatás eredményeit. 
 • Kérdések és válaszok: A Chat GPT modell segítségével lehetőség van arra, hogy válaszoljunk a felhasználói keresésekre az oldalon belül is. Ezáltal megkönnyíthetjük a felhasználók dolgát, és javíthatjuk a felhasználói élményt. 
 • Konverzió növelés: A Chat GPT modellek használata lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen és gyorsan megtalálják a keresett információkat, amelyek elősegíthetik a konverzió növelését. 

Chat GPT használata a SEO-ban: előnyök és hátrányok

A Chat GPT modellek hatása a keresőoptimalizálásra számos előnnyel és néhány hátránnyal is jár. Először is, a Chat GPT modellek képesek lehetnek javítani az online tartalom minőségét és hatékonyságát, ami jelentős előnyt jelenthet a keresőoptimalizálás szempontjából.

Egy hatékony Chat GPT rendszer képes lehet készíteni olyan tartalmat, amely releváns és értékes a felhasználók számára, és ezzel növeli a felhasználói élményt. A felhasználók elégedettebbek lesznek az oldallal, ami pozitív hatással lehet a keresőmotorok rangsorolására is.

Azonban, a Chat GPT modellek használata azt is jelentheti, hogy a tartalmat nem emberek, hanem gépek készítik, ami lehet, hogy  kevésbé személyre szabott és érdekesebb, mint amit egy ember készítene. Ezenkívül a Chat GPT modellek hajlamosak lehetnek a sablonos válaszokra, amelyek nem biztos, hogy teljesen megfelelnek az ügyfelek kérdéseire és igényeire.

A SEO szakembereknek azonban nem kell aggódniuk a munkájuk elvesztése miatt! Míg a Chat GPT modellek képesek lehetnek javítani a tartalom minőségét és hatékonyságát, azok nem helyettesíthetik teljesen az emberi szakértelmet és kreativitást. Az SEO szakemberek feladatai továbbra is fontosak maradnak, és a Chat GPT modellek használata inkább lehetőséget ad arra, hogy hatékonyabbá tegye a munkánkat.

A Chat GPT SEO-ról rengeteg mondanivalóm valóm van még! Ha nem akarsz lemaradni a  2. részről, amiben elmondom, hogy pontosan mire jó és mire nem a Chat GPT SEO, akkor iratkozz fel a hírlevelemre!

SEO AJÁNDÉK

30 OLDALAS E-BOOK , 25%-OS KUPON, INGYENES SEO TANFOLYAM - NE MARADJ LE!

Chat GPT SEO tanfolyam az alapoktól – haladó szintig Egyszerű SEO trükkök elfoglalt embereknek

Chat GPT SEO - elveszi a munkánkat? veszéleyek, előnyök, hétrányok, hogy kell regisztrálni?

Vélemények Antal-Pap Judit SEO szakértőről

Zsolt Antal
Zsolt Antal
08:21 31 Jan 24
Andras Csaszi
Andras Csaszi
09:07 03 Dec 23
Szuper hasznos tanácsadás és kellően mély elemzés.
arpad kondi
arpad kondi
15:26 26 Jul 23
János Szabó
János Szabó
14:45 27 Jun 22
Az Antikaotika-design + SEO kiemelkedő hozzáértéssel ad tanácsokat és a nem vagy alig említhető SEO ismeretekkel rendelkező web lap tulajdonos ingyenesen kap értékelést a weblapjáról.
Szilvia Balogh
Szilvia Balogh
10:10 13 Jun 22
Szilvia Ságiné
Szilvia Ságiné
08:55 09 May 22
Nagy Andor
Nagy Andor
17:58 06 Mar 22
Kiváló!
Károly Vasvári
Károly Vasvári
15:48 17 Jan 22
Sok hasznos tippet kaptam a személyre szabott videóban (olyan dolgokról is, amiről azt hittem, hogy tudom), ajánlom!
Ferencné Hanis
Ferencné Hanis
03:10 01 Dec 21
Kedves, segítőkész hölgy.
Eva Magyari
Eva Magyari
17:51 15 Apr 21
Judit kiváló és nagyon lelkiismeretes SEO tanácsadó. Honlapom teljesítménye látványosan javult, mióta együtt dolgozunk. Szívből ajánlom mindenkinek, aki szeretné, hogy honlapja jobban teljesítsen. Bár az együttműködésünk előtt sok SEO tanfolyamot elvégeztem és így sok mindent tudtam keresőoptimalizálás témában, Judittal való együttműködés és tanácsadása mégis rengeteg újdonságot, a gyakorlatban alkalmazható, hasznos tudást adott számomra, ami számokkal is mérhető.
Kriszti Pataki
Kriszti Pataki
09:40 14 Apr 21
Egy ingyenes elemzéssel nézettem át induló vállalkozásom honlapját Judittal. Jóval felülmúlta a várakozásaimat annyi hasznos információt kaptam tőle. Így igénybe vettem a Skype-os SEO videó konzultációt is, ami szintén jóval több volt, mint amire számítottam. Konkrét megoldásokat kaptam, amelyek már látható eredményeket is hoztak.Mindezt segítőkészen, türelmesen, számomra is érthető formában, amit ez úton is külön köszönök Juditnak!Én biztosan Őt választom további SEO, szövegírás vagy honlapkészítő munkához!Pataki Krisztina
Katalin Rajnai
Katalin Rajnai
08:51 08 Feb 21
Vállalkozásom honlapját az ingyenes elemzés szolgáltatással nézettem át. Azt gondoltam (mivel ingyenes), hogy egy rövid és általános elemzést fogok kapni, 1-2 ötlettel. Ezzel szemben egy nagyon is komplex, több mint fél órás értékelést készített Judit, rengeteg tanáccsal, használható ötlettel, konkrétumokkal és az én vállalkozásom számára specifikus ajánlásokkal. Nagyon sokat segített az elemzése, mely tömören összefoglalta a lényeget ebben a témában, mellébeszélés és sallangok nélkül. Biztos vagyok benne hogy fogunk vele együtt dolgozni a jövőben.Ezúton is köszönjük szépen a hasznos tanácsokat!
Imre Tamási
Imre Tamási
10:21 05 Feb 21
Én mindig örólök annak amikor az internet mocsarában végre találok egy aranyrögöt. Most is ez történt - megtaláltam az ANTIKAOTIKA SEO honlapot ésegyszerűen imádom.Ez egy olyan profin megszerkesztett, megírt website, amely tartalmilag, stilisztikailag és nyelvtanilag is maga a csúcs.Könnyen érthető, olvasmányos, tele referenciákkal és rengeteg inspiráló anyaggal.Évekkel ezelőtt készítettem egy weboldalt a családi vállalkozásunknak és magára hagytam, nem töródtem vele vártam a csodát. Most azonban arra készülök, hogy az oldalamat a "mennyekbe" repítsem azaz a találati lista legelejére - nyilván az antikaotika segítségével.Rengeteg vállalkozás, SEO szakember van a piacon, ezért megtalálni az igazit nehéz. Úgy érzem én megtaláltam - a legjobb, akit kiválasztottam a rengetegből az nem más, mint Antal-Pap Judit SEO szakember.
Pünkösti Nóra
Pünkösti Nóra
20:35 20 Nov 20
Tökéletes, értelmezhető leírásokat, összefoglalókat készít konyhanyelven, melyeket valóban hasznosítani lehet. Köszönet érte, Judit!
Péter Marschall
Péter Marschall
18:36 29 May 20
Óriási meglepetés volt már az első beszélgetésünk is. Nagyon sok segítséget kaptunk. Nagyon készséges és kiváló szakember.Mellesleg óriási türelemmel kezelte tudatlanságomat.
Mihály Káposzta
Mihály Káposzta
08:03 15 May 20
Nagyon részletes elemzést kaptam Judittól teljesen ingyen. Sokat segített nekem a kereső optimalizálásban. Nagyon segítőkész. Csak ajánlani tudom mindenkinek....
Zsolt Csorba
Zsolt Csorba
12:32 19 Apr 20
Nagyon részletesen es alaposan elemez. A kérdéseimre kielégítő válaszokat kaptam. Barkinek ajanlom aki elakadt, vagy egy összetett SEO feladatot szeretne megvalósítani.Köszönöm a segítséget.
Ákos Gebei
Ákos Gebei
09:19 19 Feb 20
Köszönöm Juditnak az elemézést a pólós oldalunkhoz, ritka az olyan SEO szakember, aki ilyen szintű elemzést készít és időt szán és ingyenes elemzi az oldalt. Köszönjük neked, amint aktuálissá válik a munka, keresni fogunk! 🙂
László Ruff
László Ruff
10:50 29 Nov 19
Nagyon kedves és segítőkész. Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a szolgáltatásával, csak ajánlani tudom!
Kft B.Q.
Kft B.Q.
12:57 14 Oct 19
Én SEO oktatásra jelentkeztem Judithoz, nagyon sok mindent tanultam/tanulok tőle, szuper jó dolgokat mutat meg. Már most látszik a webáruházunkon a változás. Elégedett vagyok!
Zsofi Korda
Zsofi Korda
14:13 09 Sep 19
Az ingyenes kiadványt olvasom, nagyon tanulságos! 🙂
Tippmix Ntt
Tippmix Ntt
08:32 08 Aug 19
Köszönjük az elemzést! Feltárt több problémát is, ami javításra szorul.
alexandra kiss
alexandra kiss
13:14 08 May 19
Köszönöm szépen az elemzést,nagyon hasznosnak találtam,csak ajánlani tudom mindenkinek!
Adrienn Szőke
Adrienn Szőke
15:43 01 May 19
Szuper első körös elemzést kaptam ami - nagyon jól érthető módon - már most rávilágított pár olyan dologra, amit javítani szükséges a honlapomon. Köszönöm és ajánlom mindenkinek!
Péter Tóth
Péter Tóth
13:15 15 Dec 18
Rendkívül segítőkész, ez ritka manapság. Köszönöm a segítséget. csak így tovább! :)Mindenkinek jó szívvel ajánlom.
Animal D.
Animal D.
15:38 02 Nov 18
Judit lelkiismeretes, profi munkaja altal az oldalunk latogatottsaga es ezaltal ugyfeleink megrendelese nagyban novekedett. Mar most tobbszorosen megerte a SEO es a kovetkezo evekben meg nagyon sok anyagi hasznot fog hozni. Koszonom az idot es a turelmet. Attila
Dénes Szabó
Dénes Szabó
16:58 29 Oct 18
Judit nagyon precíz, és szereti is amit csinál. Ez ritka egy cégnél...
Szilvia Helényi
Szilvia Helényi
09:23 06 Oct 18
Nagyon sok hasznos tanácsot kaptam Judittól azzal kapcsolatosan, hogy hogyan lehetne még több látogatója a honlapomnak. Biztos vagyok benne, hogy bárkinek aki a szolgáltatásait igénybe veszi, magas szakmai színvonalon, a legjobb tudása szerint, lelkiismeretesen fog segíteni.
jános Hiloczki
jános Hiloczki
10:07 09 Aug 18
Nagyon precíz munkàt végez Judit és sokat segít mindig lehet rà szàmítani!
Enikő Bereczki-Fodor
Enikő Bereczki-Fodor
11:09 12 Feb 18
Judit nemcsak alapos technikai ismeretekkel rendelkezik egy szuper, igényes honlap készítéséhez, hanem marketinges tapasztalatai is óriási segítséget nyújtanak abban, hogy el tudjam dönteni milyen elemeket is szeretnék használni, megjeleníteni rajta: kreatív, számomra ideális megoldásokat javasolt a skype-meetingeken. Juditban az is egyedi, hogy ő nem rizsál, hanem konkrétan és őszintén elmondja egy adott helyzetből mit lehet kohozni. Oktató videói hatalmas segítséget nyújtanak a honlap kezelésében, amely elengedhetetlenül szükséges minden honlaptulajdonos számára, így számomra is. Nagyon világosan érthetően magyarázza el az egyes lépéseket a videókban. Bloggerként is rengeteget tanultam tőle SEO-témában, amelyet azóta is beépítek szövegíróként munkáimba. Teljesem megbízom benne emberileg és szakmailag is és jó szívvel ajánlom!Bereczki Enikőgenerációs szakértőmarketing szövegíró, blogger
Oláh Erzsébet
Oláh Erzsébet
09:20 26 Jan 18
Nagyon hasznos és érdekes volt, kifejezetten jól felhasználható a honlapelemzés videó laikusok számára is. Örülök, hogy rátaláltam az antikaotika oldalára. Köszönöm szépen.
Gergely Dósa
Gergely Dósa
20:26 15 Dec 17
Köszönöm a jótanácsokat, hasznos ötleteket! 🙂 Ajánlom a szolgáltatást azoknak akiknek a SEO szerteágazó területei teljesen idegenek.
Tamás Albert
Tamás Albert
16:03 10 Oct 17
Köszönöm a sok jó tanácsot, hasznos volt a második videó, mert ott egyértelmű, hogy negyed annyian keresnek rá a virágküldés szolgáltatásra, mint évekkel ezelőtt. Kaptam jó tanácsot, a linképítés nekem is a fejemben van, csak riogatnak mások, hogy később a pr cikk sem lesz jó 🙁
See All Reviews
js_loader

Linképítés – mit jelent 2023-ben és 2024-ben? Útmutató

Linképítés – mit jelent 2023-ben és 2024-ben? Útmutató

Linképítés – mit jelent 2023-ben és 2024-ben? Útmutató

Nem titok, hogy a linképítés  a  keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme. Az évek alatt a Google algoritmusok frissítésével a mennyiségről áttolódott a hangsúly a minőségre. Vizsgáljuk meg, hogy milyen a jó linképítés  2024-ben? Mi a linképítés lényege? SEO tippek következnek az egyszerű linképítéstől  a haladó szintig! 

h

Linképítés 2023-2024 - tartalomjegyzék

$

Mit jelentenek a linkek és a linképítés?

$

Melyik a fontosabb: a linképítés vagy a tartalomépítés?

$

A külső linkek szerepe

$

Gyors linképítés

$

Tömeges linképítés

$

Linképítés 2023-2024 - Mit mond a statisztika?

$

Ingyenes megoldás: belső linkek

$

Haladó linképítési tippek

$

Linképítés árak

 

Mit jelent a linképítés egyáltalán?

 

Linképítés gyakorlatilag szavazatgyűjtést jelent. Van egy weboldal – ez lehet a főoldal, termékoldal, gyűjtőoldal vagy blogbejegyzés – amire természetes úton vagy némi „rásegítéssel” külső forrásból hivatkoznak, linkelnek.

A keresőoptimalizálás során érdemes óvatosan „rásegíteni” a „szavazatokra” vagyis a hivatkozásra.

Mivel a keresőrobotok a linkek mentén járják be az internetet, hogy pl. a Google találati listán a legjobb eredmények jelenjenek meg, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy…

 • hány link mutat egy adott oldalra
 • milyen a linket adó oldalak minősége
 • a te oldaladra mutat-e link egy értékes és a témában releváns oldalra?

Nézd úgy, hogy a linkek szavazatot jelentenek a a weboldaladra!

Ha a Google úgy látja, hogy fontos „személyek” (oldalak) szavaznak rád, akkor nagy eséllyel előkelőbb helyet kapsz a találati listán.

 

Linképítés vagy tartalomépítés?

Amikor valaki keresőoptimalizálásra adja a fejét, könnyen elcsábulhat egy tömeges és olcsó linképítési ajánlatra. Egy jó SEO szakember viszont tudja, hogy az az alap, hogy jól legyen beállítva a honlap: 

 • Legyenek a nyilvános oldalak indexelve!
 • A technikai elemek (title, meta leírás stb.) legyenek beállítva
 • Hasznos – megcélzott kulcsszóra írt – tartalom – képek legyenek megfelelően optimalizálva.

Csak ezután érdemes a linképítéssel foglalkozni!

Mutassanak külső linkek az oldaladra!

 

Természetesen egy új honlapnál nagyon fontos, hogy legalább egy külső link mutasson a weboldalra, mivel a keresőrobotok a linkhálózatokon keresztül térképezik fel a weboldalakat.

Minél értékesebb weboldal mutat a a te honlapodra, a Google annál értékesebbnek fogja tartani a tartalmadat!

Gyors linképítés

Gyors siker: ha van két weboldalad, akkor hivatkozz az egyik weboldalról a másikra! Így tudsz segíteni a Google-nek, hogy a lehető legkönnyebben találja meg a honlapodat.

Győződj meg arról, hogy a webhelyen található összes oldal elérhető legyen egy másik lekérhető oldalról érkező hivatkozással! Tehát kattints a linkre, és nézd meg, hogy valóban odavisz-e, ahová szeretnéd!

Érdemes a hivatkozó linket olyan szövegre elhelyezni, amivel a céloldalt akarod erősíteni. Ha kattintható képről akarsz a másik honlapra ugorni, akkor az alt attribútumot vagyis a helyettesítő szöveget lásd el a céloldal kulcsszavaival!

Tömeges linképítés

A Google Pingvin algoritmusa például folyamatosan szűri a mesterségesen létrehozott hivatkozásokat (spam linkek), így ma már nem elegendő, sőt nem is ajánlott a hagyományos tömeges linképítés módszereihez folyamodni.

Az értéktelen link katalógusok helyett érdemesebb „élő embereket”, bloggereket, holnaptulajdonosokat keresni, akikkel együtt tudunk működni azzal a céllal, hogy a témánkhoz kapcsolódó oldalainkon hivatkozzanak ránk.

Miért olyan fontos a linképítés 2024-ben? – statisztika

A Backlinko csapata az utóbbi pár évben hatalmas vállalkozásba fogott: megvizsgált és kielemzett 1 millió keresési eredményt a Google találtai listáján, és arra a következtetésre jutottak, hogy a messze linkek jelentik a legfontosabb rangsorolási tényezőt.

A lenti ábrán is jól látható, hogy a találati lista dobogós helyére (Google position) azok az oldalak kerülnek, amelyekre sok weboldalról mutat link (total referring domains)! Forrás: backlinko.com

2018-ban a Google is megerősítette,  hogy az oldalunkra mutató linkek jelentik a top 3 rangsorolási tényező egyikét.

A linképítés 2019-ben is  jóval összetettebb feladatává vált a keresőoptimalizálással foglalkozóknak mint korábban.

Ahhoz, hogy valakitől  értékes linket kapj az oldaladra több területen is képezni kell magad:

 • szövegírás
 • marketing
 • programozás
 • dizájn
 • pszichológia

A lényeg, hogy ha nagyobb forgalmat szeretnél elérni a keresőből, muszáj energiát fektetni a linképítésbe!

Linképítés ingyen – kezdd a belső linkekkel!

Külső linkeket szerezni nem mindig egyszerű, de a saját honlapunkon érdemes szétnézni, hogy hol említettük meg vagy érintettük az adott témát korábban.

Ilyenkor érdemes horgonyszöveget használni, amivel rámutatunk a fent említett oldalra. Amikor írsz egy cikket, ne felejts el utalni egy másik blogbejegyzésedre!

Pl. most írod a cikked a húsvét utáni diétáról, és van egy korábbi írásod zsírégető ételekről („zsírégető ételek” kulcsszóra), akkor ahogy írod a szöveget:

„…. húsvétkor felszalad pár kiló, hogy adjam le gyorsan? Húsvét utáni diéta: fogyókúrás receptek, zsírégető ételek, életmódváltás… „

Ilyenkor a szövegben helyezz linket „zsírégető ételek”kifejezésre! A link mutasson a zsírégető ételekről szóló cikkedre.

Így keletkezik a HORGONYSZÖVEG!

SEO titok : jobban jársz, ha a zsírégető ételek kulcsszóra nem cikket írsz, hanem kategóriaoldalt hozol létre!

22eé

Egyszerű linképítés

Ha valahol említést tesznek rólad: például egy blogbejegyzésben vagy hírcikkben, vedd fel a kapcsolatot a szerkesztővel, és kérj linket a webhelyedre.

Segíthet a Google Alerts

https://www.google.com/alerts

 

Írtál egy jó blogbejegyzést, és a kutya se kíváncsi rá? – haladó linképítési tippek

 • Szerezz linkeket olyan weboldalakról, amelyek a témádhoz kapcsolódnak!
 • Írjál bloggereknek e-mailt, és ajánld fel a linkcsere lehetőségét!
 • Nagyobb az esély, ha felajánlod, hogy te magad írsz egy tartalmas cikket egy a témádba vágó weboldalon, cserében pedig elhelyezed a linkedet az írásodban – arra a kulcsszóra optimalizálva, amelyre szeretnél feljönni!

Ne feledd a SEO egyik eleme, hogy a minőségi linkek mutassanak a weboldaladra!

 

Drága minőségi linkek

A link olyan a SEO-ban, mint a valuta. Ha értékes linkek támogatnak – vagyis mutatnak az oldaladra – akkor előkelőbb lesz a helyzeted a Google találati listáján.

A jó linkekért fizetni kell:

 • vagy pénzért szerzed
 • vagy rengeteg időt áldozol azért, hogy természetes linkeket kapj.

Persze vannak kivételek, de az esetek 80%-ában a jó linkekekért ki kell fizetni az árat.

 

Melyek a legértékesebb linkek?

 

A legértékesebb linkek azok, amelyek hasonló témájú szakértői oldalakról mutatnak rád.

Ha te magad is szakértőjévé válsz egy témának, akkor mintegy „mesterként” fognak rád tekinteni, és idézni.

Ne sajnáld az időt arra, hogy olyan tartalmat hozz létre, amely valóban hasznos a célcsoportod számára. Olyat, amire érdemes hivatkozni! 

 

Az igazán értékes linkekért küzdeni kell!

 

Az értékes linkeket a piramis csúcsán a nagy tekintélyű – befutott honlapokról – érkező linkek jelentik.piramis alján találhatóak pl. az ingyenes webkatalógusokból érkező hivatkozások.

Szerezz nevet – szerezz linket!

Ha a saját területeden hírnévre teszel szert, akkor ha megkérsz valakit, hogy hivatkozzon az oldaladra, szerinted visszautasítana?

Még jobb ha te magad írsz cikket egy befutott honlapra, és oda linkelsz, ahová nem szégyellsz!

 

Tegyél valamit, hogy beszéljenek rólad!

 

Ha nem akarsz linkekért kuncsorogni, magától is megosztják a tartalmadat, ha valami szokatlannal, váratlannal, különlegességgel stb. állsz elő, amiről érdemes beszélni, megosztani.

Nem azt mondom, hogy viselkedj úgy mint a celebek, akik csak azért csapnak botrányt, hogy megint a média középpontjába kerüljenek!

Ha írsz egy könyvet, létrehozol egy olyan anyagot, amivel megsegíted az embereket, kiállsz egy igaz ügyért, akkor van esélyed, hogy felfigyeljenek rád!

 

Szakértői lista – kérj viszontlinket a szakértőktől!

 

Keresd meg a témádban járatos bloggereket és befolyásos személyiséget, hogy „ebben és ebben a formában” szeretnéd őket megjeleníteni a honlapodon, mint a „szakma nagyjait”!

Hozz létre egy nagy listát a téma szakértőiről, mutasd be őket pár mondat erejéig, és linkelj a releváns webhelyekre!

Te is kérd meg őket viszont, hogy a témádhoz leginkább illeszkedő tartalmukról „xyz” horgonyszövegre linkeljenek vissza rád.

Aki mer, az nyer!

Mielőtt linket kérsz bárkitől te legyél te az első, aki szívességet tesz, vagy felajánl valamit, ami értékes lehet a számára!

 

Vendégblogolás az ingyen linkekért

Ha csak úgy tudsz linket szerezni egy jó oldalról hogy magadnak kell a cikket megírni, amiben elhelyezheted a linkedet, ne légy lusta! Ha többet szeretnél tudni, olvasd el a következő cikket: Vendégblogolás mint linképítő technika

 

Külső linkek szerzése hozzászólásokkal

 

Sokan panaszkodnak, hogy senki se szól hozzá a tartalmukhoz. Ezen segíthetsz úgy is, ha a hozzászólásoknál megadod a lehetőséget, hogy elhelyezzék a linkjüket. (A moderálásról ne felejtkezz el!) Így jól jár a hozzászóló és te is (már ha témádhoz kapcsolódik a linkelt oldal).

Szólj hozzá te is olyan cikkekhez, fórumbejegyzésekhez, ahol lehetőséged van megosztani a linkedet!

Természetesen el kell olvasni a szabályzatot előtte – nehogy kitiltsanak az oldalról! 😉

Nem ez a legjobb linképítési módszer a keresőoptimalizálásban. Különösen, ha „nofollow” linkeket kapunk. Erről majd egy másik blogbejegyzésben írok! 😉

 A linképítés története – miért nehezebb 2023-ban és 2024-ben linkeket építeni, mint tíz-húsz évvel ezelőtt?

 

Ennek megértéséhez üljünk be egy virtuális időgépbe, és utazzunk a Google őskorába!

Ebben az időszakban Yahoo! és az Alta Vista keresőmotorok voltak a domináns játékosok a pályán. A keresési eredményeket 100% -ban a weboldalak tartalma alapján rangsorolták.

Aztán jött a  Google. Linképítés -minőségi linkek

A Google híres PageRank algoritmusa megváltoztatta a játékot. Ahelyett, hogy egyszerűen elemezte volna az oldal tartalmát, a Google megvizsgálta, hogy hány ember linkelt az adott oldalra.

Eltelt közel 20 év,  és a Google továbbra is a linkek alapján határozza meg a weblap minőségét, tehát még mindig kiemelt rangsorolási tényező, hogy milyen linkek mutatnak az oldalunkra.

 

Ahogy korábban említettem  – a számos frissítésnek köszönhetően (például a Google Penguin) , a Google számára most már a link minősége (nem csak a link mennyisége) áll  a középpontban.

 

Mi számít minőségi linknek 2023-ban és 2024-ben? Két link közül melyik az értékesebb?

 

Ha időt és energiát nem kímélve belevetjük magunkat  a linképítésbe, egy idő után a következő  szélsőséges dolgok történhetnek:

 

✅ Ha jó minőségű, prémium linkeket szerzünk

 

Akkor elég hátradőlni, és várni, hogy a „linkrakéta” az első oldalra repítsen.

 

☠ Ha gyenge minőségű linkeket építünk

 

A Google megbüntet a spam-nek tűnő linkek miatt, és hátrasorol.

 

Hogy döntsem el, hogy melyik link értékes és melyik káros?

 

Page Authority (PA) – mennyire tekintélyes az oldal/aloldal, ami a hivatkozást adja?

 

Ha tekintélyes oldalról, blogbejegyzésből kapunk linkeket, az lesz talán a legnagyobb hatással  a rangsorára.

 

Seo szakemberek több éves tesztelés során jutottak arra a következtetésre, hogy a „Page Authority” többet jelent, mint bármely más tényező. Ez azért van, mert a hiteles oldalakra mutató linkek több tekintélyt (vagy más néven PageRank-et) adnak át webhelyére.

 

Page Authority – Egy külső Google-től független cég, a SEOMOZ által használt mérőszám. Mióta a Page Rank frissítés kétségessé vált, érdemes egyéb a weboldalhoz köthető mérőszámokat figyelembe venni, mint például a Page Authority (PA), ami a weboldal egyes aloldalainak az értékét méri. A 0-100 közé eső érték egy matematikai képletre alapozva adja vissza, hogy az adott honlap milyen valószínűséggel ér el jó helyezést a SERP-ben. Minél nagyobb a szám, annál jobban teljesít a weboldal. Mivel a weboldalak erőssége keresőoptimalizáltsági állapotuktól függően változik, ezért a PA érték is folyamatos korrekción megy keresztül.

 

(Megjegyzés: Bár a Google nem osztja nyilvánosan a PageRank információit, továbbra is algoritmusuk alapját képezi).

 

Itt nézd meg, hogy egy oldalnak mekkora a tekintélye: Open Site Explorer

 

Ne ijedj meg: ha új a weboldalad, valószínűleg alacsony lesz a szám, mivel a SEOMOZ nem tudja lefedni az egész világhálót, viszont folyamatosan fejlődik.

 

Ezt a mérőszámot nem érdemes abszolút értéknek tekinteni.  Mivel ez egy összehasonlító eszköz, nem feltétlenül van „jó” vagy „rossz” Page Authority pontérték.

 

Arra jó, hogy összehasonlíts két weboldalt, hogy melyikről érdemesebb linket szerezni!

linképítés page authority keresőoptimalizálás

A Google Page Authority értéke

 

 

Domain Authority (DA)  – az egész honlap átfogó értékelése

 

Amíg a Page Authority érték csak egyetlen oldalra terjed ki, addig a Domain Authority a teljes honlapot értékeli. Mennyire hiteles az adott site?

 

Itt is 0 és 100 között van az értékelés. 20-as DA-ról 30-ra ezerszer könnyebb eljutni, mint mondjuk 70-ről 80-ra.

 

A nagyszámú, kiváló minőségű külső linkekkel (például a Wikipédia vagy a Google.com) rendelkező webhelyek a Domain Authority skála felső végén vannak, míg a kisvállalkozások és a kevesebb bejövő linket tartalmazó webhelyek esetében sokkal alacsonyabb a DA pontszám.

domain authority - linképítés 2017

A Wikipédia 100/100 DA értékkel igen tekintélyes weboldal

 

A vadonatúj webhelyek mindig „egyes” Domain Authority pontszámot kapnak.

A Domain Authority (tekintély) értéket célszerű összehasonlító mutatóként (nem abszolút, konkrét pontszámként) használni a keresési eredményekben végzett kutatások során.

A DA szám mutatja meg , hogy mely honlapnak lehet erősebb / linkprofilja. Mivel ez egy összehasonlító eszköz, nem feltétlenül van  „jó” vagy „rossz” Domain Authority pontszám.

 

Általánosságban elmondható, hogy a NYTimes.com webhelyről érkező linknek sokkal nagyobb hatása lesz, mint egy névtelen bloggertől kapott linknek.

Milyen külső linkek mutatnak a weboldalamra?

 

Itt is  megnézheted:
https://majestic.com/reports/site-explorer…

A lista nem teljes – főleg az ingyenes változatban! Arra viszont jó, hogy egy kicsit ráláss a konkurenciádra!

Linképítés árak

Nehéz meghatározni, hogy mennyibe kerül a linképítés. Nincs is külön ilyen szolgáltatásom, mert mint mondtam korábban, a tartalomépítés az első. Ha ez megvan, és technikailag is beállítottuk a céloldalakat, akkor Prémium szövegírás csomagban vagy  a havidíjas keresőoptimalizálás részeként természetesen minőségi linkekeket is építünk.

A keresőoptimalizálás és linképítés áráról részletesen tájékozódhatsz ITT!

 

Antal-Pap Judit

Antal-Pap Judit

SEO szakértő

Hogyan lehet pénzt keresni az interneten? Online pénzkeresés blogírással

Hogyan lehet pénzt keresni az interneten? Online pénzkeresés blogírással

Hogyan lehet pénzt keresni az interneten? Online pénzkeresés blogírással

Mivel keresőoptimalizálással foglalkozom, ezért látom, hogy egyre többen írják be a Google keresőjébe, hogy: hogyan lehet sok pénzt keresni online, hogyan keressek pénzt otthon? Hogy lehet sok pénzt csinálni, hogyan csináljunk pénzt az interneten? Mivel lehet sok pénzt keresni? stb. A pénzkeresés blogírással és a cikkírás otthoni munka is népszerű kulcsszó. A gyors „pénzcsinálásban” sajnos nem tudok segíteni, de hosszú távon lehet bloggal stabil jövedelemhez jutni. Ebben a cikkben elmondom, hogyan!

h

Pénzkeresési lehetőség az interneten 2024 - tartalomjegyzék

$

Mit jelent a blog? Miért érdemes cikkeket írni?

$

Pénzkeresés blogírással – számtalan lehetőség közül választhatsz

$

Szabadúszó szövegíró (otthoni vagy "home office" munka)

$

Milyen a jó szövegíró? Mit várnak el a cégek?

$

Újságírás

$

SEO szövegírás - SEO copywriting

$

Google Adsense + további hirdetési lehetőségek

$

Affiliate marketing

$

Webáruház vagy szolgáltatás támogatása cikkekkel

Nézd meg videón az online pénzkeresési lehetőségeket!

 

SEO blogszövegírás alapok konyhanyelven – Hogyan kerülj a Google első oldalára?

 

Egyáltalán mi az a blog? És miért van szükség arra, hogy blogbejegyzéseket írjunk?

Ha még nem blogoltál, de tervezgeted, akkor valószínűleg olyasmi jut az eszedbe, hogy pl. össze kéne gyűjteni egy helyen a titkos családi recepteket, naplót kellene vezetni, amit csak te látsz. Vagy pont fordítva, szeretnéd megmutatni a nagyvilágnak, hogy miben vagy jó. Igenis ismerjék meg a titkos receptjeidet, hogy minél szélesebb körben learathasd az elismerést!  Ha a blogírásról ez jut eszedbe, nem vagy messze az igazságtól. A blog fogalma valóban a naplóírásból származik, ahogy ezt a Wikipédián bárki elolvashatja:

 

„Az eredeti „weblog” kifejezés a „web” és „log” (napló) szavak összetételéből keletkezett, ebből rövidült a mára bevetté vált blog alakká.

Témája sokrétű: lehet interneten közzétett személyes, egyéni napló, de lehet egyéni vagy csoportos politikai véleménynyilvánítás vagy üzleti jellegű kommunikáció eszköze is, és lehetségesek tematikus blogok is (például kifejezetten irodalommal foglalkozó).”

Ha még nincs kikristályosodott üzleti célod a blogírással, akkor egy tetszőleges ingyenes platformon is elkezdheted az irogatást.

 

Erről bővebben olvashatsz itt: Miért kell a weboldal? Üdv az alagsorban! és Weboldal ingyen – Üdv a földszinten!

 

 

Pénzkeresés blogírással – számtalan lehetőség közül választhatsz

Ismerek SEO szakértőket, akik jól fizető vagy népszerű témára húznak fel egy vagy több honlapot, cikkeket írnak, iratnak a témában, majd különféle módon igyekeznek pénzt keresni vele:

 • Google Adsense reklámokat helyeznek el rajta
 • PR cikk lehetőséget kínálnak
 • linképítésre használják
 • hirdetési felületeket értékesítenek
 • vagy egész egyszerűen csak jó pénzért eladják.

Ez már haladó szint, nagyon tudatos építkezésről szól. Ezekről a későbbiekben lesz szó. Nézzük először, hogy mit tudsz kezdeni a szövegírói talentumoddal, ha még nincs honlapod.

Szabadúszó szövegíró munka – „home office” szövegírás otthoni munka

Ha van újságírói vénád, jól tudsz fogalmazni, viszonylag könnyen találsz szabadúszó szövegíró munkalehetőséget.

Kezdd csak beírni a Google-be: szövegíró

 

Ahogy látod, a Google felajánl egy csomó szövegírással kapcsolatos kulcsszót, hogy „segítsen”: szövegíró munka, szövegírót keresünk, szövegíró home office, szövegíró állások.

A Google célja, hogy a fenti témák közül válassz egyet, mivel ezek népszerű keresések, és bizonyára lesz rá hirdetés is, amire kattintva a Google bevételhez jut. Így működik a keresőmotor. Cserébe kapsz egy jólfésült találati listát, ami a hirdetések alatti részben jelenik meg. Ezen az „organikus” listán találhatod a Google által legjobbnak ítélt oldalakat. Megsúgom: inkább ide érdemes kattintani, mint a hirdetésekre.

A hirdetésekben látható, hogy elvárnak némi tapasztalatot, kreativitást, marketing szemléletet.

 

Milyen a jó online szövegíró, amire cégek vadásznak? Melyek az elvárások?

 • több éves szövegírói tapasztalat
 • kreatív szövegírási képességek – saját stílus
 • tud mutatni referenciát
 • kiváló kommunikációs készség
 • nyitottság
 • érdeklődés
 • kiváló helyesírás 😉
 • pontosság
 • vakon gépelés
 • angol vagy más nyelv ismerete
 • képszerkesztési tapasztalat
 • alap keresési optimalizálás (SEO) ismeret – na ebben biztos, hogy tudok segíteni!

Mivel jó szövegírót nem könnyű leakasztani a polcról, ezért nem fontos minden elvárásnak egyszerre megfelelni. Nálam nem működik a vakon gépelés (már félig igen), vagyis ha rákérdeznének, azt mondanám: félvak gépíró vagyok. A helyesírás sem megy mesterszinten, de az általam írt cikkek mégis hasítanak! 😉

Ha nincs gyakorlat és referencia, akkor egész egyszerűen el kell kezdeni a cikkírást a saját honlapodon, vagy írj másnak szöveget. Először írj ingyen vagy szerény összegért. Pl. 1 karakter 1 Ft stb., majd ahogy egyre ügyesebb leszel, építsd a brandedet, emeld a díjadat. Próbálkozhatsz SEO szakértőknél, marketingeseknél is kopogtatni, mivel ők rendszeresen szerveznek ki szövegíró munkát.

Újságíró, olvasószerkesztő állás

Újságírást érdemes tanulni, de nem feltétlenül szükséges a „papír”. Ha munkát keresel, a hirdetők gyakran „csak” azt várják el leendő kollégájuktól, hogy újságírói gyakorlattal rendelkezzen, vagy régóta blogoljon.

Ez már egy magasabb szint. Bizonyos helyekre sajnos a referencia sem elég, mivel fontosabbak a kapcsolatok. Khm-khm.

SEO szövegíró – SEO copywriter

A legkönnyebben SEO szövegírással lehet referenciát szerezni. Ha ezt megtanulod, akkor az eredményt a Google-be írt keresőkifejezéssel is bizonyíthatod. Cikk típusú kulcsszavakkal viszonylag egyszerű a lista elejére kerülni. Ez tanulható.

Ingyenes SEO szövegíró tanfolyamomra jelentkezhetsz ITT.

Alapszinten a SEO szövegírást úgy tanítják, hogy egy kulcsszó = egy cikk. Tehát a kulcsszókutatás során kiválasztott  kifejezésre ne optimalizáljunk több oldalt vagy blogbejegyzést. Ilyenkor hajlamosak vagyunk valóban egyetlen kulcsszóra optimalizálni a tartalmat, holott igazi eredményt kulcsszócsoporttal és kapcsolódó kifejezések tudatos használatával érhetünk el. Sokszor jobban járunk, ha nyúlfarknyi bejegyzések helyett egy tartalmas – akár többezer szavas – cikket írunk. Ezt már több ügyfelemnél bizonyítottam, akik 50-szer körbejártak egy témát, mégsem értek el mérhető eredményt. Ilyen esetekben megnézzük, hogy találunk-e újrahasznosítható cikket, amit felturbózunk, és az eredménytelen tartalmakat ráirányítjuk. Előfordul, hogy a jobban járunk, ha friss szemmel  írtunk egy vadiúj blogbejegyzést, amelyhez készítünk előtte egy SEO vázat.

Ha magas szinten szeretnénk a cikkírást űzni és hirdetés nélkül eredményt elérni, akkor meg kell érteni a keresőoptimalizálás lényegét és a hozzá kapcsolódó fogalmakat, mint például a kulcsszó, metaadatok stb.

 

A tartalom a SEO hajtóereje. Ezért a keresőoptimalizált szövegírást érdemes megtalnulni, és folyamatosan fejleszteni!

 

Milyen a jó SEO szöveg?

Emberközpontú

Tudom, hogy ellentmondásosan hangzik, de ne a Google-nek írjunk, hanem az embereknek! A keresőmotorok gyakran frissítik algoritmusaikat azzal a céllal, hogy a legjobban ki tudják elégíteni a keresési igényeket. A SEO hosszú távú játék. Válaszoljunk a keresési szándéknak megfelelően. Minél megfelelőbb az információ az emberek számára, annál jobb helyezést érünk el a találati listákon.

Mi lehet a keresési szándék? Hogyan találnak információkat az emberek? Kérdéseket tesznek fel! A keresőbe írt kifejezés alapvetően kérdés (még akkor is, ha nem kérdés formában jelenik meg).

Ha a tartalmat ilyen „kérdések” szerint strukturáljuk, akkor releváns válaszokat tudunk adni az emberek számára.

Egy másik profi tipp a nagyszerű SEO eredményekhez, ha hozzáadunk egy GYIK részt a webhelyéhez, és felhasználja azt más helyekre mutató hivatkozásként.

 Hozzáadott értékkel rendelkezik

Nem számít mi a szövegírás témája, értékének kell teremteni az olvasó számára. Az értékteremtés azt jelenti például, hogy lépésről lépésre utasításokat, statisztikákat vagy új módszert adunk egy régi probléma megoldására. Az ilyen tartalmat szívesen meglinkeli és elmenti a közönség a könyvjelzői közé, valamint megosztja a közösségi médiában, ami szintén rangsorolási szempont lehet.

A további szempontokat olvassuk el: ITT

Reklámbevételek, Google Adsense stb. – így is lehet bloggal pénzt keresni

A Google Adsense  az egyik legegyszerűbb bevételiforrás, ha rendelkezünk bloggal. Szinte talált pénz. Nem lehet hülyére keresni magunkat vele, de kár lenne kihagyni. Amit a Google Ads-ben költ valaki, abból részesedsz, ha regisztrálod a honlapodat a Google Adsense felületén.   Minél nagyobb az organikus forgalom, annál többen kattintanak az oldalunkon található Google linkekre. Nagyon jó útmutatót találhatsz az ite.hu oldalán a beállításokról, amelyek segítségével ügyesen tudod növelni a bevételedet.

Ha bizonyítottan sokan látogatják a honlapodat, a felületeidet értékesítheted is. Új honlappal nem érdemes még próbálkozni, hiszen a hiszen a hirdető is azért ad ki pénzt, hogy minél többen elolvassák a hirdetését.

Affiliate marketing, mint internetes pénzkereseti lehetőség

 Ha már bloggerkedsz, érdemes kipróbálni az affiliate marketinget is. Hasonlít a hirdetéses módszerre, de itt kifejezetten partneri viszonyban segítesz be egy harmadik fél értékesítési folyamatába. Ez azt jelenti, hogy a cikkedben írsz és hivatkozol egy általad értékesnek talált termékre vagy szolgáltatásra. Ha a linkedre kattintva létrejön a vásárlás a partneroldalról, akkor jutalékot kapsz. Ezt nem szabad eltitkolni az olvasók előtt sem, hiszen így tisztességes a játszma. Attól, hogy Magyarországon ennek nincs nagy kultúrája, érdemes külföldi oldalakon is szétnézni.

Webáruház támogatása cikkekkel

Ahol nagy a verseny a termékek területén, ott sokszor a Google első hely vagy első oldal sem elég a vásárláshoz, hiszen szinte mindent visz a Google Shopping, ami a képes találatok és a hirdetések nagyszerű ötvözete. Nagyon hatásos. A SEO szakértők pedig nem győzik vakarni a fejüket, hogy mit lehet tenni. Mint mindig: alkalmazkodni. Ha organikusan szeretnénk nagy forgalmat terelni a honlapunkra, akkor nem biztos, hogy a „termék” típusú kulcsszavakat kell erőltetni. Fordítsuk meg a folyamatot. Ne mi akarjunk nyomulni, hanem blogbejegyzések formájában válaszoljunk a (leendő) ügyfelek problémáira, kérdéseire. Ehhez is szükség lesz kulcsszókutatásra. Ilyenkor ne várjuk, hogy a konverzió emelkedni fog, hiszen ez a módszer még az érdeklődés fázisában lévőket szólítja meg. Az viszont majd rajtunk áll, hogy mit kezdünk a hálóba fogott rengeteg hallal.

 • Rögtön a szájukba adhatjuk a csalit (hasznos valamit az email címükért cserébe)
 • Remarketinggel próbálkozhatunk
 • Megjelenítjük a blogban a problémájukra választ adó terméket.
 • Meglinkeljük a termékoldalunkat.

Ha most esetleg sok volt a „kínai”, akkor ne ragadjunk itt le, hiszen valószínűleg most más lesz számunkra a megoldás.

 

Saját szolgáltatásod, márkád népszerűsítése blogírással

Ha tervezel tanácsadói, dizájner vagy bármilyen szolgáltatást nyújtani, akkor előbb-utóbb ki kell építeni a saját márkádat, amivel megkülönbözteted magad a piac többi szereplőjétől. Ne félj ingyenesen tanácsot adni blogcikkeken keresztül. Tapasztalatból mondhatom, hogy igazak a Biblia szavai: „minél többet adsz, annál több lesz neked”. Ha kihagyjuk a spirituális részt, és csak üzletileg vizsgáljuk a dolgot, akkor az emberi lélek valahogy így működik:

„Hú, ha ennyi tudást ad ingyen, vajon mi-mindent tudhat még! Már az ingyenes tanácsaival is javultak az eredményeim, nekem kell a fizetős tartalma is!”

Aki a felületet kapirgálja, az megelégszik azzal, hogy „ingyenélősködjön”, aki viszont igazán magasszintű, strukturált ismeretre és szolgáltatásra akar szert tenni, az ki fogja nyitni neked a pénztárcáját, ha a cikkeid előtte meggyőzték. Könnyen „rá lehet szokni” egy-egy blogerre, ha egyedien és szakszerűen tálalja a tudást vagy ért a szórakoztatáshoz!

 

Hogyan keressek pénzt az interneten? Összefoglalva

A felsoroltakból láthatod, hogy nem csak szövegírással lehet pénzt keresni az interneten, hanem:

 • termékkel, webáruházzal
 • letölthető anyagokkal, pl. e-bookkal
 • partnerkapcsolatokkal
 • hirdetés megjelenítéssel
 • marketing szolgáltatással
 • keresőoptimalizálással
 • honlapkészítéssel
 • fotózással
 • coaching szolgáltatással
 • oktatással
 • videókkal
 • stb

A szövegírás tipikus otthon végezhető munka, ami a kisgyermekes anyukáknak is jó hír, csak fontos, hogy ne szűküljön le a gondolkodásunk – ami valahol természetes – a kisbabánk köré. Bár sok anyuka indított kisbaba témájú vállalkozást sikerrel, érdemes ezt az időszakot is tanulásra, gyakorlásra fordítani.

 

Hogyan lehet bloggal pénzt keresni?

Kezdj el először bármiről írni, csak vigyél bele rendszert. Ezután ki fog kristályosodni a következő lépés. Rájössz majd, hogy melyik úton érdemes továbbmenni. Nyugodtan lehet, sőt kell is néha váltani. Legyél türelmes! Ne félj attól, hogy vannak nálad nagyobb nevek is a szakterületeden! Nem nekik írsz, hanem azoknak, akik pár lépéssel vagy fényévekre le vannak maradva mögötted. Nekik segítesz. Értük vagy. A többivel ne foglalkozz! A másik hozadéka a cikkírásnak, hogy magadat is képzed, így folyamatosan javul a szakértői státuszod!

„Docendo discimus” – azaz tanítva tanulunk!

 

Ha bármiben segíthetek, vedd fel velem a kapcsolatot:ITT!

Antal-Pap Judit

Antal-Pap Judit

SEO szakértő

Hogyan lehet online pénzt keresni? 

Az ötleteidet, véleményedet írd le a hozzászólásban!

Ügyfél avatár, vevő persona – célcsoport meghatározás

Ügyfél avatár, vevő persona – célcsoport meghatározás

A SEO projektjek alapvető eleme a célcsoport meghatározása. Mielőtt nekivágunk a havi díjas keresőoptimalizálásnak vagy a SEO szövegírásnak, tisztázni kell, hogy a honlap kinek szól, hol van a célközönség? Az ügyfél avatár (Marketing Avatar), vevő persona (buyer persona/customer persona) megalkotása nem is olyan egyszerű feladat. Mit jelent ez egyáltalán? erről szól a következő cikk.

Mit jelent az Avatar vagy Persona kifejezés?

Ha értékesítéssel foglalkozol, akkor kinek adsz el? Ismered az ügyfeleid jellemzőit? Ahhoz, hogy jól sikerüljön a kereőoptimalizálás vagy bármilyen marketingkampány – nem árt tudni, hogy kihez is szólunk. Minél pontosabban célzunk a képzeletbeli vagy nagyon is valóságos személyekre, annál jobb lesz a találat.

A persona latin eredetű szó – jelentése személy. Mi is használjuk a „perszóna” kifejezést – bár kissé pejoratív értelemben. Talán azért, mert a „persona non grata” – vagyis nem kívánatos személyből kophatott le. De jó, hogy tanultam latint! 😉

Mivel a szankszrit nyelv nem az erősségem, ezért szótárban néztem meg az avatár szó pontos jelentését (bár a filmbéli kék lények adnak némi támpontot). 🙂

avatár, avatára, avatar (főnév)

VallásTestet öltés; A hindu vallásban egy szellemi lény, avagy istenség testet öltése ember vagy állat formájában.

Wikiszótár

A marketingszakemberek a „Buyer Persona”, ügyfél, célcsoport, vásárló, fogyasztó vagy „Avatar” kifejezéseket használják, amikor jellemezni kívánják azokat az embereket, akiknek el akarunk adni valamilyen terméket vagy szolgálatatást.

A saját álomügyfeleim 🙂 – Nyugi! Te is benne vagy! 🙂

Miért van szükségünk vevő-personára vagy ügyfél-avatárra?

Egyszerű a válasz: a „célzás” miatt. A lényeg, hogy öltsön testet a célszemély, mielőtt lövöldözni kezdünk. 😉

Minél inkább megfelel a hirdetés, marketing vagy a blogbejegyzés a potenciális ügyfelek igényeinek, annál kedvezőbb lesz a fogadtatás, és hatékonyabb lesz a vevőszerzés.

Ahhoz, hogy üzeneteinket és kampányainkat a megcélzott ügyfelekhez igazítsuk, tudnunk kell, milyenek ezek a hús-vér emberek, és mit szeretnek. Ehhez kell meghatároznunk egy archetipikus modellt az egyes vásárlócsoportokról. (Elérkeztünk az ógörög nyelvhez).

Ez a modell az ügyfél „persona” vagy „avatár”. Ebben a cikkben szabadon használom célszemélyre vonatkozó kifejezéseket, akkor is , ha nem teljesen ugyanzt jelenti a „buyer persona” és mondjunk a „marketing avatar”. A szakdolgozat írók kutassanak tovább a témában, mi pedig térjünk végre a lényegre!

Hogyan hozzunk létre vevő personát?

A reklámozás végső célja mindig is az volt, hogy a megfelelő csatornán keresztül mindenkinek a megfelelő hirdetést jelenítse meg, éppen a megfelelő időben. A personák lehetővé teszik, hogy megközelítsük ezt az ideált.

Hozzuk létre personákat külön-külön célcsoportokra szabva! Ha egyszerre akarunk mindenkire lőni, maximum véletlenül fogunk csak eltalálni valakit!

Minél pontosabb kép jelenik meg a szemünk előtt a célszemélyekről , annál jobb lesz a kommunikáció kialakítása velük. Itt van egy lista azokról a jellemzőkről, amelyek segítenek az ideális vevő- vagy ügyfélkép kialakításában:

A persona vagy avatar jellemzői – Kik ők?


Kezdjük az alapvető demográfiai adatokkal, például:

 • Kor
 • Nem
 • Társadalmi csoport
 • Lakóhely: városi, külvárosi, vidéki
 • Iskolázottság
 • Számítógépes ismeretek
 • Családi állapot, gyerekek
 • Foglalkozás és munkatípus
 • Képességek
 • Anyagi helyzet
 • Bevételi szint

Érdemes nevet adni az avatárjainknak. Legegyszerűbb annak az ismerősünknek, meglévő ügyfelünknek a keresztnevét adni, aki a legjobban hasonlít a perszónánkra.

Mi érdekli őket?


Ezután vizsgáljuk meg az érdeklődési körüket – vajon hogy tud az általunk kínált termék vagy szolgáltatás ezekhez kapcsolódni?

 • Munka vagy szakmai érdeklődés
 • Szabadidő: sport, zene, hobbi vagy társas tevékenység
 • Azok a helyek, amelyeket szívesen meglátogatnak, például üzletek, rendezvények, kulturális létesítmények
 • Online tevékenységeik: például weboldalak, közösségi média
 • Az általuk követett márkák és személyiségek
 • Honnan vásárolnak a miénkhez hasonló termékeket
 • Honnan szereznek infót?
 • Az általuk olvasott magazinok
 • A nekik tetsző könyvek

Mi ragadja meg a figyelmüket?

Hogyan fogjuk felkelteni az érdeklődésüket?

 • Milyen kihívásokkal néznek szembe a személyes vagy munkahelyi életükben
 • Fájdalompontok
 • Értékek és személyes preferenciák
 • Vágyak és törekvések
 • Mit vár el tőlük a külvilág?
 • Csalódások, problémák és félelmek
 • Milyen az énképük?

Hogyan alakíthatjuk őket vevőkké?


Miután elértük a célcsoportunkat, mert megértettük a szükségleteiket, szokásaikat, félelmeiket, stb., a következő lépés, hogy az olvasóból, érdeklődőből vásárlókat konvertáljunk. Ehhez meg kell értenünk a vásárlási szokásaikat.

 • Hogyan hoznak vásárlási döntést?
 • Milyen kifogásokat tehetnek?
 • Ki befolyásolja döntéseiket?
 • Milyen döntéshozó értékek vezérlik őket?
 • Mi az, amit azonnal akarnak?
 • Mivel lehet meggyőzni őket, hogy jól döntenek, ha minket választanak?
 • Mennyibe kerül a vevőszerzés?
 • Minőség és megbízhatóság – mit jelent a szemükben?
 • Presztízs és valahova tartozás
 • Milyen eredményeket akarnak?
 • Mitől érzik jól magukat, amikor vásárolnak?

A cikk elolvasása után valószínűleg még számtalan kérdés merül fel benned. Pl. Hogy mindez hogy néz ki a gyakorlatban?

A profi SEO szövegírás tanfolyamomon erről is beszélek eléggé szájbaraágósan, videós magyarázattal…

Jelentkezz a képre kattintva!

Forrás: Pocketbook

Keresőoptimalizálás lépésről lépésre

Keresőoptimalizálás lépésről lépésre

Keresőoptimalizálás lépésről lépésre

ikor ráébredsz arra, hogy szinte nincs látogató a weboldaladon, hiába áldoztál egy csomót a honlapodra, akkor az egyik megoldás, hogy elkezdesz vadul hirdetni, a másik  – hosszútávon nagyszerűen megtérülő – megoldás: a keresőoptimalizálás lépésről lépésre, amit egy SEO szakértővel együtt valósítasz meg.

A keresőoptimalizálás lépésről lépésre kifejezéssel először Szilágyi Balázs SEO tanfolyama  kapcsán találkoztam, akit mesteremnek tekintek. Amit én kínálok, az nem tanfolyam, hanem maga a SEO feladatok elvégzése hétről hétre, lépésről lépésre. Ez egyfajta rugalmas csomag, az Ébredő Erő 3 havi SEO előfizetési csomag alternatívája azoknak, akik csak pár beállítást kérnek a honlapjukra.

Eleged van a szélhámosokból, akik rengeteg pénzért kínálják a semmit, amit aztán meg sem valósítanak?

Nagyon sokan fordultak már hozzám azzal, hogy kihasználták őket különféle szakértők. A csalódás több okból is fakadhat.

 • Túl nagy volt az elvárás.
 • Túl nagy volt az ígéret.
 • A munka nem lett elvégezve.
 • stb…

Szeretném a bibliai alapelveket a munkámban is megvalósítani:

Úgy akarok bánni az ügyfeleimmel, ahogy szeretném, hogy velem bánjanak…

Elég sokan megkerestek mostanában különböző igényekkel, szűkösebb anyagi lehetőségekkel, részfeladatokkal, amelyekre szerettem volna megfelelő megoldást és tisztességes árazást kínálni, ezért találtam ki a „Keresőoptimalizálás lépésről lépésre” csomagot. Persze adhattam volna neki a „Keresőoptimalizálás hétről hétre” elnevezést is, de mivel SEO szakember vagyok, nyilván olyan címet választok, amire van keresés a Google-ben. Jelenleg havonta 50 keresés van erre a kulcsszóra, és valószínűleg a „Honlapra Fel!” képzéseit keresik – amelyeket én is jó szívvel ajánlok. Mivel mások is foglalkoznak SEO-val, ezért ezt a keresési hullámot meglovagolva, a „Keresőoptimalizálás lépésről lépésre” kulcsszóval kínálják szolgáltatásaikat vagy a letölthető csalikat PDF formában.

Miért fontos a SEO munkát hétről hétre, azaz lépésről lépésre kivitelezni?

 1. Mivel az eredmények is fokozatosan jelennek meg, ezért a beállításokat is érdemes fokozatosan elvégezni.
 2. Könnyebben ellenőrizhető minden beállítás és azok eredményeiről pontosabb képet kapunk
 3. A te honlapod, valamilyen szinten meg kell értened a SEO működését – ebben segítek hétről hétre.
 4. A visszacsatolás a a továbblépés kulcsa: csak akkor tudunk továbblépni, ha a hetente elvégzett munkáról visszajelzést kapok.

Miért jó a SEO szakembernek hétről hétre teljesíteni a megbízást?

Én sem vállalok el minden munkát. Kevés az időm, sok a felkérés. Igyekszem olyan ügyfeleket keresni, akiknek tényleg fontos a saját honlapjuk minősége és fejlődése.

 A stratégia nélkülözhetetlen: önfegyelmet követel – a heti szintű vállalás biztosítja, hogy megfelelő ütemben haladjunk a cél felé.

 Amit vállalok, azt teljesítem. Extra kérések már egy másik szerződés tárgyát képezik.

 Akkor folytatom a munkát, ha megkapom a heti visszajelzést.

 A rendszer rugalmas és átlátható.

 

Miért előnyös a keresőoptimalizálás lépésről lépésre rendszere neked mint ügyfélnek?

 1.  Kisebb költségkerettel is belevághatsz a SEO-ba.
 2. Hétről hétre egyre több titkot tudsz meg a keresőoptimalizálás rejtélyes világáról.
 3. A rendszer olyan lesz, mintha egy tanfolyamot vennél, ahol úgy „mellékesen” rendbe tesszük a weboldaladat.
 4. Nem leszel örökké egy seós szakemberhez láncolva.
 5. Rajtad áll, hogy hány hétig működünk együtt.
 6. Minél több hétre fizetsz elő, annál több kedvezményt kapsz.
 7. Bármikor folytathatjuk a közös munkát ott, ahol abbahagytuk. Pl. csak az 1. három hetet tudod kifizetni, pár hónap múlva is folytathatjuk a 4. héttől.
 8. Nyomon tudod követni a feladatokat és az elvégzett munkát.
 9. Azt kapod, amire előfizettél.
 10. Nincs mellébeszélés, ködbe burkolózott titokzatosság!
 11. Garantált AHA-élmény!
 12.  Ingyenes Skype-konzultációkon vehetsz részt!

Miből áll és mennyibe kerül a keresőoptimalizálás lépésről lépésre csomag?

A könnyebb érthetőség kedvéért itt egy példa, hogy pl. az Ébredő Erő 3 havi SEO ajánlat hogy nézne ki heti lebontásban.

A feladatok természetesen honlaponként és igényenként változhatnak, ez megállapodás kérdése.

Ha bizalmatlan vagy, akkor tegyél próbára. Egy órás Skype beszélgetés pl. csak 19 000 Ft. Viszont garantált lesz az „AHA” élmény! Nagyon sok jó tanácsot tudok mondani a honlapoddal kapcsolatosan. Konkrétumokat, kulcsszavakat, megoldást a legégetőbb problémádra.

Ha pl. neked kulcsszavakra van szükséged és egy kis fenékberúgásra, akkor elég az 1. hónapra előfizetned.  Vélhetőleg már ezzel a tudással is nagyobb előnyt fogsz élvezni a konkurenciáddal szemben!

Ne feledd el, hogy hiába van akár a legjobb eszköz is a kezedben, ha nem használod semmire sem mész vele.

Én a további hetekben a kutatások mellett a megvalósításban is segítek. Lerántom a leplet néhány műhelytitokról.

Nézd meg tehát a lenti mintaprojektet, ahol mindent én végzek el! A jobb oldali kis + jelekre kattogva megjelennek a részletek.

 

Idegen nyelvű kulcsszókutatást is vállalok! Angol nyelvterületen pedig teljeskörű SEO szolgáltatásban is jó tapasztalataim vannak. Idegennyelvű felár a lenti szolgáltatásokra +30% 

1. hét 15 000 Ft

Kidolgozzuk a  honlapkoncepciót

 • Kik a potenciális ügyfelek?
 • Milyen problémára adunk megoldást?
 • Ki a konkurencia?
 • Milyen kulcsszavakra szeretnénk feljönni?
 • Google Search Console + statisztika beállítás + Skype konzultáció
2. hét 30 000 Ft, 1+2 hét összesen: 45 000 Ft

Konkurenciaelemzés, „kémkedés”

 • Konkurenciaelemzés, „kémkedés”: miben áll a konkurencia ereje?
 • Konkurencia kulcsszavai és linkjei táblázatban 
3. hét 55 000 Ft 1-3. hét összesen: 100 000 Ft

Kulcsszókutatás, Search Console – kulcsszópotenciál:

 • főoldal
 • meglévő aloldalak
 • kategóriák (maximum 10 oldal)

táblázatban rendszerezve (több száz kulcsszó havi keresési adatokkal)

4. hét 50 000 Ft 1-4. hét összesen: 150 000 Ft

Főoldal SEO beállítás

Főoldal

 • html title
 • html meta description mezőinek pontos megszövegezése

Weboldal szerkezet javítás:

 • lábléc,
 • oldalsávok elrendezése, szövegezése.

SEO bővítmény beállítás – ahol erre lehetőség van (WP, Shoprenter…)

 

5. hét 30 000 Ft 1-5. hét összesen: 180 000 Ft

Lokális SEO 1 

Google cégem, helyi adatbázis

6. hét 40 000 Ft 1-6. hét összesen: 220 000 Ft

Lokális  SEO 2

Városok megcélzása

 

7. hét 45 000 Ft 1-7. hét összesen: 265 000 Ft

1. blogbejegyzés megírás + beállítás

 

8. hét 35 000 Ft 1-8. hét összesen: 300 000 Ft

Linképítés + közösségi médiamegosztás

Minimum 5 értékes link! De úgyis többet adok…

 

9. hét 35 000 Ft 1-9. hét összesen: 335 000 Ft

A legnagyobb potenciált jelentő aloldal szövegének módosítása, megírása oly módon, hogy

 • a keresők számára a megcélzott kulcsszót erősítse
 • a látogatók számára is releváns, kívánatos legyen

 

10. hét 45 000 Ft 1-10. hét összesen: 380 000 Ft

 2. blogbejegyzés megírás + bállítás

 

11. hét 35 000 Ft 1-11. hét összesen: 415 000 Ft

A második legnagyobb potenciált jelentő aloldal módosítása oly módon, hogy

 • a keresők számára a megcélzott kulcsszót erősítse,
 • a látogatók számára is releváns és kívánatos legyen

+ Közösségi média megosztás

12. hét 35 000 Ft 1-12. hét összesen: 450 000 Ft
 • Linképítés

 • Közösségi média

 • Vendégcikkek

13. hét 0 Ft 1-13. hét összesen: 450 000 Ft. Egy összegben előre fizetéssel csak 405 000 Ft!

Összefoglaló

 

Antal-Pap Judit

Antal-Pap Judit

SEO szakember,  keresőoptimalizálás szakértő, web-designer

Saját honlapok:

AntikaotikaAntikaotika-designAntikaotika-SEORetro-Vintage