A vendégblogolás az egyik leghatékonyabb linképítő technika, ha blogod van. Lehet személyes vagy szakmai, érdemes kihasználni a lehetőségeit.

Ma már a Google azokat a magas minőségű, viszonylag hosszú, egy témára fókuszáló blogbejegyzéseket részesíti előnyben, amikre a lehető legtöbb külső link mutat. És az sem mindegy, milyen oldalakról jönnek azok a linkek.

Nem elég tehát megírni ezeket a tartalmakat, linkeket is érdemes építeni rájuk. Találd meg a legjobb oldalakat és gyűjts be tőlük néhány ütős linket egy olyan lehetőséggel, amivel mindenki jól jár.

Mi az a vendégblogolás?

A vendégblogolás pontosan az, amit a neve is mutat: egy blogon „külső” szerzőként jelentetsz meg cikket.

Ha van már weboldalad, megállapodhatsz más weboldalak tulajdonosaival, hogy írsz nekik egy-két szuper cikket, amit ők publikálnak az oldalukon. Ebben a cikkben cserébe elhelyezhetsz egy-két linket, ami a te saját oldaladra, bejegyzéseidre mutat.

Ebben a helyzetben mindenki jól járhat:

 • a weboldal tulajdonosa kap egy jól megírt, minőségi cikket;
 • te kapsz egy külső oldalról rád mutató linke(ke)t, nőhet a hitelességed és az oldalad ereje.

Milyen előnyei vannak számodra a vendégblogolásnak?

Növeled a weboldalad esélyét, hogy jó helyezést érjen el a találati listán

Amikor egy keresőmotor listázza a találatokat, számtalan tényezőt vesz figyelembe a releváns találatok sorba rendezésekor. A minőségi tartalom, rendszeres publikálás mellett nagyon fontos tényező az oldalra mutató külső linkek száma és minősége. Ha számodra releváns, témába vágó oldalakról kapsz linket, az sokat erősíthet az oldaladon.

Nemcsak a másik weboldalnak generál forgalmat, hanem neked is

Mivel te választhatod meg, kiknek ajánlod fel a cikked megjelentetésének a lehetőségét, számodra értékes oldalakról kaphatsz linkeket. Az ottani olvasók nagy valószínűséggel érdeklődni fognak a te weboldalad iránt is.

Szakértői profilt építhetsz és ismertté teheted a márkád

Ha a tevékenységedet érintő iparágban több helyen is minőségi cikkekkel jelensz meg, ez hozzájárul a szakértői profilod építéséhez.

Új kapcsolatokat építhetsz

Lehetséges, hogy később nem a cikkből származó forgalom lesz a legnagyobb nyereséged, hanem a személyes kapcsolatok, amikre így szert teszel. Ha mindkét fél elégedett, a kapcsolat könnyen folytatódhat, és más típusú együttműködést is kialakíthattok a vendégblogoláson túl is.

Mikor kezdd el?

Érdemes akkor elkezdeni, amikor már külső szemmel is látható, hogy értéket tudsz adni az írásaiddal. Egy éppen elindult, üres blog még nem győz meg senkit. A linkek miatt is szükséges legalább néhány olyan tartalom elkészítése, amire érdemes külső oldalról is hivatkozni.

Milyen oldalakat válassz és hogyan keresd meg őket?

Először gondold végig, te milyen értéket tudsz adni?

 • milyen témákban tudnál megjelenni szakértőként?
 • milyen témákkal foglalkozol szívesen?
 • milyen cikkeid vannak, amikhez kapcsolódóan tudnál vendégcikket írni?

Írj listát!

Írj össze egy listát azokról az oldalakról, ahol minőségi tartalmat publikálnak és nagy a látogatottságuk. Nagyon fontos, hogy témában minél szorosabban kapcsolódjanak az általad választott területekhez. Ilyen oldalak lehetnek, amiknek egyrészt ugyanaz a tevékenységük, mint a tiéd, esetleg a te tevékenységedhez kapcsolódnak, azt kiegészítik.

Biztató, ha úgy látod, az oldalon már másnak is adtak lehetőséget vendégcikket megjelentetni.

Kezdetben a legjobb, ha sikerült a tágabb ismeretségi körödből válogatni az első vendégblogolási lehetőségeket, de ne ijedj meg akkor sem, ha a megcélzott oldalnál nincs ismerős. Kezdőként nem valószínű, hogy egy nagyon erős, milliós látogatottságú oldal megjelentetné a cikkedet, de nem kell magad korlátok közé szorítanod, próbálkozni lehet bárhol.

Érdemes egyből annak is utána nézni, hogyan tudod velük felvenni a kapcsolatot, keress rögtön e-mail címet.

Tanulmányozd az oldalakat!

Ha összeállt a listád, akkor el kell kezdened tanulmányozni ezeket az oldalakat. Nagyon fontos megismerkedned a megcélzott blogokkal. Készíts jegyzeteket, szedj össze minden információt, amit csak tudsz:

 • kik a blog olvasói, érdeklődők vagy szakértők a témában?
 • mit tudsz az olvasókról, milyen célból látogatják az oldalt, a blogot?
 • mennyire illeszkedik a te tudásod a megcélzott oldal olvasóinak érdeklődéséhez?
 • van-e megfelelő témád, ami illik az oldalhoz, de még nincs cikk róla?
 • tudsz-e olyan stílusban írni, ami tetszeni fog a blog olvasóinak?

Vedd fel a kapcsolatot!

A megcélzott oldalak kapcsolattartóinak írj egy rövid üzenetet, amiben leírod, hogy szeretnél vendégcikket írni, ha erre van lehetőség. Érdemes egy rövid bemutatkozás után a legjobb egy-két cikked linkjét is elküldeni. Ha írtál már vendégcikkeket, akkor azoknak is csatold a linkjét. A legjobb, ha az előzetes kutatásodnak megfelelően már tudsz is ajánlani 2-3 olyan tágabb témát, ami illik az oldalhoz és szívesen foglalkoznál vele.

Nagyon fontos, hogy mindenkivel nagyon kedves és udvarias legyél még akkor is, ha éppen elutasítja az együttműködés lehetőségét.

Hogyan és milyen cikket írj?

Ha elfogadják az ajánlatodat, nekiláthatsz az egyeztetésnek és a cikkírásnak.

Ha valakivel elkezded a részleteket megbeszélni, akkor tartsd be a határidőket és az összes megbeszélt részletet. Legyél rugalmas a vázlatok, cikkek szerkesztésében, ha az érintett weboldal tulajdonos valami mást szeretne vagy másképpen képzeli el az írásod.

Témaválasztás

Először állapodjatok meg a témában. Van olyan oldal, ahol teljesen szabad kezet adnak, de 2-3 konkrét témajavaslatot minden esetben érdemes adni, hogy tudjanak választani.

Ha témát keresel, több szempontot figyelembe kell venned:

 • az oldalon még ne legyen éppen ugyanolyan témájú cikk, mint amit tervezel. Keress rá, a tágabb témában milyen cikkek jelentek meg eddig, hogy ezekhez tudj kapcsolódni.
 • válassz olyan témát, amiben tényleg szakértő vagy, ami illik hozzád.
 • olyan téma legyen, ami valószínűleg érdekelni fogja a blog olvasóit.
 • tudj a saját bejegyzésedhez, céljaidhoz kapcsolódni.

Elvárások a cikkel kapcsolatban

A téma rögzítése után kérdezd meg, milyen előírások, elvárások vonatkoznak a cikkekre. Ilyen lehet például a cikk hossza, a tagolás mélysége, a képek mérete és mennyisége.

Ha nincs ilyen, akkor mindenképpen vizsgáld meg a többi, már megjelent cikket. Igazodj ezekhez! Nézd meg, azok milyen hosszúak, milyen egyéb elemeket tartalmaznak (idézetek, videók, képek), milyen stílusban vannak megfogalmazva. A formázás is hasonló legyen majd, mint az oldalon szereplő többi cikknél. Milyen hosszúak a bekezdések? Vannak-e vastagított szövegek? Mekkorák a cikkben szereplő képek?

Nagyon fontos, hogy valóban értékes cikket adj a külső blognak. Pontosan ugyanolyan fantasztikus cikket adj, mint amilyet a saját oldaladra is kitennél! Olyan cikket, amit érdemes egyébként is hivatkozni.

Mindenképpen figyelj oda, hogy a vendégcikked ne rólad szóljon, ennek nem a reklámozásod a célja. A bejegyzésnek hasznos információforrásnak kell lennie, nem hirdetésnek.

A vendégblogolás egyébként ugyanúgy működik akkor is, ha a bejegyzéseidet nem magad írod, hanem van szövegíród, aki ebben segít. Vele is megírathatod a cikket, ami aztán a másik weboldalra kerül. Elképzelhető, hogy így még több időd is marad, hogy további vendégcikkekről egyeztess!

Milyen linkeket helyezz el a vendégcikkben?

Ebben is igazodni kell a vendéglátó oldalhoz. Általában 1-2 linket engednek megjelentetni a cikkek szövegében, és nem is elegáns teleszórni ennél többel.

A bejegyzés tartalmában ne a főoldaladra vagy a kapcsolati oldaladra hivatkozz, hanem adj további releváns olvasnivalót a látogatónak. A szövegben elhelyezett linkek mindenképpen legyenek odaillők, a látogatók számára valóban értéket jelentsenek. Olyan cikkre mutassanak, ahonnan még több információt szerezhetnek. Lehet, hogy a vendégcikk megírása előtt érdemes létrehoznod egy sarokkő tartalmat, és ezt az egyébként is erős oldaladat linkelni.

A legtöbb helyen szerzőként írhatsz magadról egy kis bemutatkozást is, vagy a nevedre helyezhetsz el hivatkozást. Ez vezethet a személyes oldaladra (ha van ilyen) vagy a blogod főoldalára.

Nagyon fontos, hogy ne csak magadra linkelj! Ahogy minden bejegyzésben, itt is ugyanolyan fontos külső hivatkozások elhelyezése.

A weboldal tulajdonosát pedig tiszteld meg azzal, hogy a szövegben belső, a weboldal saját tartalmaira vezető hivatkozásokat is elhelyezel.

Ha ez mind sikerült, a cikket publikálják, akkor pedig ünnepelj!

Publikálás után

Publikálás után kezeld a megjelent írást ugyanúgy, mint a többi saját bejegyzésedet. Oszd meg te is a cikket a közösségi média oldalaidon.

Ezután már csak türelem kérdése az eredmények láthatóvá válása! A keresőrobotok tudomást szereznek az új tartalomról, bejárják, lementik, benne a rád mutató linkekkel! Meglátod, érdemes ilyen sokat dolgozni érte!

Chat GPT SEO tanfolyam az alapoktól – haladó szintig Egyszerű SEO trükkök elfoglalt embereknek

Chat GPT SEO - elveszi a munkánkat? veszéleyek, előnyök, hétrányok, hogy kell regisztrálni?

Vélemények Antal-Pap Judit SEO szakértőről

Zsolt Antal
Zsolt Antal
08:21 31 Jan 24
Andras Csaszi
Andras Csaszi
09:07 03 Dec 23
Szuper hasznos tanácsadás és kellően mély elemzés.
arpad kondi
arpad kondi
15:26 26 Jul 23
János Szabó
János Szabó
14:45 27 Jun 22
Az Antikaotika-design + SEO kiemelkedő hozzáértéssel ad tanácsokat és a nem vagy alig említhető SEO ismeretekkel rendelkező web lap tulajdonos ingyenesen kap értékelést a weblapjáról.
Szilvia Balogh
Szilvia Balogh
10:10 13 Jun 22
Szilvia Ságiné
Szilvia Ságiné
08:55 09 May 22
Nagy Andor
Nagy Andor
17:58 06 Mar 22
Kiváló!
Károly Vasvári
Károly Vasvári
15:48 17 Jan 22
Sok hasznos tippet kaptam a személyre szabott videóban (olyan dolgokról is, amiről azt hittem, hogy tudom), ajánlom!
Ferencné Hanis
Ferencné Hanis
03:10 01 Dec 21
Kedves, segítőkész hölgy.
Eva Magyari
Eva Magyari
17:51 15 Apr 21
Judit kiváló és nagyon lelkiismeretes SEO tanácsadó. Honlapom teljesítménye látványosan javult, mióta együtt dolgozunk. Szívből ajánlom mindenkinek, aki szeretné, hogy honlapja jobban teljesítsen. Bár az együttműködésünk előtt sok SEO tanfolyamot elvégeztem és így sok mindent tudtam keresőoptimalizálás témában, Judittal való együttműködés és tanácsadása mégis rengeteg újdonságot, a gyakorlatban alkalmazható, hasznos tudást adott számomra, ami számokkal is mérhető.
Kriszti Pataki
Kriszti Pataki
09:40 14 Apr 21
Egy ingyenes elemzéssel nézettem át induló vállalkozásom honlapját Judittal. Jóval felülmúlta a várakozásaimat annyi hasznos információt kaptam tőle. Így igénybe vettem a Skype-os SEO videó konzultációt is, ami szintén jóval több volt, mint amire számítottam. Konkrét megoldásokat kaptam, amelyek már látható eredményeket is hoztak.Mindezt segítőkészen, türelmesen, számomra is érthető formában, amit ez úton is külön köszönök Juditnak!Én biztosan Őt választom további SEO, szövegírás vagy honlapkészítő munkához!Pataki Krisztina
Katalin Rajnai
Katalin Rajnai
08:51 08 Feb 21
Vállalkozásom honlapját az ingyenes elemzés szolgáltatással nézettem át. Azt gondoltam (mivel ingyenes), hogy egy rövid és általános elemzést fogok kapni, 1-2 ötlettel. Ezzel szemben egy nagyon is komplex, több mint fél órás értékelést készített Judit, rengeteg tanáccsal, használható ötlettel, konkrétumokkal és az én vállalkozásom számára specifikus ajánlásokkal. Nagyon sokat segített az elemzése, mely tömören összefoglalta a lényeget ebben a témában, mellébeszélés és sallangok nélkül. Biztos vagyok benne hogy fogunk vele együtt dolgozni a jövőben.Ezúton is köszönjük szépen a hasznos tanácsokat!
Imre Tamási
Imre Tamási
10:21 05 Feb 21
Én mindig örólök annak amikor az internet mocsarában végre találok egy aranyrögöt. Most is ez történt - megtaláltam az ANTIKAOTIKA SEO honlapot ésegyszerűen imádom.Ez egy olyan profin megszerkesztett, megírt website, amely tartalmilag, stilisztikailag és nyelvtanilag is maga a csúcs.Könnyen érthető, olvasmányos, tele referenciákkal és rengeteg inspiráló anyaggal.Évekkel ezelőtt készítettem egy weboldalt a családi vállalkozásunknak és magára hagytam, nem töródtem vele vártam a csodát. Most azonban arra készülök, hogy az oldalamat a "mennyekbe" repítsem azaz a találati lista legelejére - nyilván az antikaotika segítségével.Rengeteg vállalkozás, SEO szakember van a piacon, ezért megtalálni az igazit nehéz. Úgy érzem én megtaláltam - a legjobb, akit kiválasztottam a rengetegből az nem más, mint Antal-Pap Judit SEO szakember.
Pünkösti Nóra
Pünkösti Nóra
20:35 20 Nov 20
Tökéletes, értelmezhető leírásokat, összefoglalókat készít konyhanyelven, melyeket valóban hasznosítani lehet. Köszönet érte, Judit!
Péter Marschall
Péter Marschall
18:36 29 May 20
Óriási meglepetés volt már az első beszélgetésünk is. Nagyon sok segítséget kaptunk. Nagyon készséges és kiváló szakember.Mellesleg óriási türelemmel kezelte tudatlanságomat.
Mihály Káposzta
Mihály Káposzta
08:03 15 May 20
Nagyon részletes elemzést kaptam Judittól teljesen ingyen. Sokat segített nekem a kereső optimalizálásban. Nagyon segítőkész. Csak ajánlani tudom mindenkinek....
Zsolt Csorba
Zsolt Csorba
12:32 19 Apr 20
Nagyon részletesen es alaposan elemez. A kérdéseimre kielégítő válaszokat kaptam. Barkinek ajanlom aki elakadt, vagy egy összetett SEO feladatot szeretne megvalósítani.Köszönöm a segítséget.
Ákos Gebei
Ákos Gebei
09:19 19 Feb 20
Köszönöm Juditnak az elemézést a pólós oldalunkhoz, ritka az olyan SEO szakember, aki ilyen szintű elemzést készít és időt szán és ingyenes elemzi az oldalt. Köszönjük neked, amint aktuálissá válik a munka, keresni fogunk! 🙂
László Ruff
László Ruff
10:50 29 Nov 19
Nagyon kedves és segítőkész. Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a szolgáltatásával, csak ajánlani tudom!
Kft B.Q.
Kft B.Q.
12:57 14 Oct 19
Én SEO oktatásra jelentkeztem Judithoz, nagyon sok mindent tanultam/tanulok tőle, szuper jó dolgokat mutat meg. Már most látszik a webáruházunkon a változás. Elégedett vagyok!
Zsofi Korda
Zsofi Korda
14:13 09 Sep 19
Az ingyenes kiadványt olvasom, nagyon tanulságos! 🙂
Tippmix Ntt
Tippmix Ntt
08:32 08 Aug 19
Köszönjük az elemzést! Feltárt több problémát is, ami javításra szorul.
alexandra kiss
alexandra kiss
13:14 08 May 19
Köszönöm szépen az elemzést,nagyon hasznosnak találtam,csak ajánlani tudom mindenkinek!
Adrienn Szőke
Adrienn Szőke
15:43 01 May 19
Szuper első körös elemzést kaptam ami - nagyon jól érthető módon - már most rávilágított pár olyan dologra, amit javítani szükséges a honlapomon. Köszönöm és ajánlom mindenkinek!
Péter Tóth
Péter Tóth
13:15 15 Dec 18
Rendkívül segítőkész, ez ritka manapság. Köszönöm a segítséget. csak így tovább! :)Mindenkinek jó szívvel ajánlom.
Animal D.
Animal D.
15:38 02 Nov 18
Judit lelkiismeretes, profi munkaja altal az oldalunk latogatottsaga es ezaltal ugyfeleink megrendelese nagyban novekedett. Mar most tobbszorosen megerte a SEO es a kovetkezo evekben meg nagyon sok anyagi hasznot fog hozni. Koszonom az idot es a turelmet. Attila
Dénes Szabó
Dénes Szabó
16:58 29 Oct 18
Judit nagyon precíz, és szereti is amit csinál. Ez ritka egy cégnél...
Szilvia Helényi
Szilvia Helényi
09:23 06 Oct 18
Nagyon sok hasznos tanácsot kaptam Judittól azzal kapcsolatosan, hogy hogyan lehetne még több látogatója a honlapomnak. Biztos vagyok benne, hogy bárkinek aki a szolgáltatásait igénybe veszi, magas szakmai színvonalon, a legjobb tudása szerint, lelkiismeretesen fog segíteni.
jános Hiloczki
jános Hiloczki
10:07 09 Aug 18
Nagyon precíz munkàt végez Judit és sokat segít mindig lehet rà szàmítani!
Enikő Bereczki-Fodor
Enikő Bereczki-Fodor
11:09 12 Feb 18
Judit nemcsak alapos technikai ismeretekkel rendelkezik egy szuper, igényes honlap készítéséhez, hanem marketinges tapasztalatai is óriási segítséget nyújtanak abban, hogy el tudjam dönteni milyen elemeket is szeretnék használni, megjeleníteni rajta: kreatív, számomra ideális megoldásokat javasolt a skype-meetingeken. Juditban az is egyedi, hogy ő nem rizsál, hanem konkrétan és őszintén elmondja egy adott helyzetből mit lehet kohozni. Oktató videói hatalmas segítséget nyújtanak a honlap kezelésében, amely elengedhetetlenül szükséges minden honlaptulajdonos számára, így számomra is. Nagyon világosan érthetően magyarázza el az egyes lépéseket a videókban. Bloggerként is rengeteget tanultam tőle SEO-témában, amelyet azóta is beépítek szövegíróként munkáimba. Teljesem megbízom benne emberileg és szakmailag is és jó szívvel ajánlom!Bereczki Enikőgenerációs szakértőmarketing szövegíró, blogger
Oláh Erzsébet
Oláh Erzsébet
09:20 26 Jan 18
Nagyon hasznos és érdekes volt, kifejezetten jól felhasználható a honlapelemzés videó laikusok számára is. Örülök, hogy rátaláltam az antikaotika oldalára. Köszönöm szépen.
Gergely Dósa
Gergely Dósa
20:26 15 Dec 17
Köszönöm a jótanácsokat, hasznos ötleteket! 🙂 Ajánlom a szolgáltatást azoknak akiknek a SEO szerteágazó területei teljesen idegenek.
Tamás Albert
Tamás Albert
16:03 10 Oct 17
Köszönöm a sok jó tanácsot, hasznos volt a második videó, mert ott egyértelmű, hogy negyed annyian keresnek rá a virágküldés szolgáltatásra, mint évekkel ezelőtt. Kaptam jó tanácsot, a linképítés nekem is a fejemben van, csak riogatnak mások, hogy később a pr cikk sem lesz jó 🙁
See All Reviews
js_loader

SEO AJÁNDÉK

30 OLDALAS E-BOOK , 25%-OS KUPON, INGYENES SEO TANFOLYAM - NE MARADJ LE!

SEO AJÁNDÉK

30 OLDALAS E-BOOK , 25%-OS KUPON, INGYENES SEO TANFOLYAM - NE MARADJ LE!